Σταθμός το ΟΑΚΑ στη διαδρομή Λονδίνο-Αθήνα για την επιστροφή των «Ελγίνειων»

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς της δράσης «Bring Them Back», η οποία είναι ένα κίνημα αλληλεγγύης, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης.

Σταθμός το ΟΑΚΑ στη διαδρομή Λονδίνο-Αθήνα για την επιστροφή των «Ελγίνειων»

Πέντε ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Λονδίνο και έφτασαν στην Αθήνα. Πρόκειται για τον ποδηλατικό υπερ-μαραθώνιο «Λονδίνο - Αθήνα σε 2 ρόδες» που αποτελεί μια πρωτοβουλία της αθλήτριας της ποδηλασίας Βασιλικής Βούτζαλη.

Οι Βασιλική Βουτζάλη, Γιάννης Ευθυμίου, Βασίλης Κόρδας, Σταύρος Σούμας και ο φιλέλληνας Στέφεν Στρέιχ από τη Γερμανία ξεκίνησαν από το Βρετανικό Μουσείο στις 14 Αυγούστου και, αφού διένυσαν 3.000 χιλιόμετρα, έφτασαν μπροστά από το άγαλμα του Σπύρου Λούη που δεσπόζει στην είσοδο του Ο.Α.Κ.Α. Συνοδοί των αθλητών στο ελληνικό έδαφος ήταν ο αθλητής ΑμεΑ Χρήστος Κορομηλάς, πρόεδρος του Ιωνά ΑμεΑ Ο.Α.Κ.Α. και άλλοι ποδηλάτες Την ομάδα υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο συντονιστής γενικός διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α., Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «άξια κάθε θαυμασμού και υποστήριξης. Οι ποδηλάτες πέρασαν από τη Μάγχη, διέσχισαν τη Γαλλία, κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα της Ελβετίας και από εκεί κατέβηκαν στην Ανκόνα της Ιταλίας. Στη συνέχεια με καράβι μετέβησαν Ηγουμενίτσα, πέρασαν από Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Δελφούς, Θήβα και έφτασαν στο Ο.Α.Κ.Α.».

«Η προσπάθεια των αθλητών της ποδηλασίας αποτελεί μία εντυπωσιακή κινητοποίηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πρόκειται για μία ποδηλατάδα 3.000 χλμ. γεμάτη συμβολισμούς. Το Ο.Α.Κ.Α. στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχαριστούμε τους ποδηλάτες που το επέλεξαν για σταθμό τους», δήλωσε ο συντονιστής γενικός διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α., Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Ο επόμενος σταθμός της ομάδας ήταν ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και ο τερματισμός της διαδρομής πραγματοποιήθηκε στο θωρηκτό «Αβέρωφ», στο Παλαιό Φάληρο. Ο Δήμος του Παλαιού Φαλήρου ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές της δράσης «Λονδίνο - Αθήνα σε 2 ρόδες».