Κωπηλασία: Παγκόσμια πρώτα τα Ελληνικά κουπιά σε Εφήβους και Νεάνιδες!

Στους τελικούς της τελευταίας μέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βαρέζε στην ηλικιακή κατηγορία Κ19 οι εκπρόσωποι της Ελληνικής κωπηλασίας κατέκτησαν 3 χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο με την χώρα μας στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων!

Κωπηλασία: Παγκόσμια πρώτα τα Ελληνικά κουπιά σε Εφήβους και Νεάνιδες!

Ονειρώδη κατάληξη είχε για τους Έλληνες κωπηλάτες και κωπηλάτριες σε Εφήβους και Νεάνιδεε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βαρέζε.

Στην Ιταλική πόλη τα ελληνικά κουπιά στην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης στην κατηγορία Κ19 συμμετείχαν σε 4 τελικούς κατακτώντας ισάριθμα μετάλλια: τρία χρυσά και ένα χάλκινο.

Δεδομένου ότι καμιά άλλη χώρα (από τις 51 συμμετέχουσες) δεν κατέκτησε τόσα χρυσά (2 πήρε η οικοδέσποινα Ιταλία) η χώρα μας τερμάτισε επικεφαλής στην κατάταξη των μεταλλιούχων χωρών στην κατηγορία Εφήβων/Νεανίδων!

Πιο αναλυτικά: το πρώτο χρονικά μετάλλιο ήρθε στην δίκωπο Νεανίδων από τις Ιωάννα Ασβεστά και Ελισάβετ Αργυράκη.

Το ελληνικό δίδυμο πήγε κουπί με κουπί με το Ιταλικό πλήρωμα, αλλά κατάφερε να κερδίσει το χρυσό με χρόνο 7:16.95, έναντι 7:17.45 των Ιταλίδων. Το χάλκινο πήγε στην Γερμανία (7:26.40).

Μία ώρα μετά ήρθε το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ Εφήβων με τους Παναγιώτη Αδάμ, Απόστολο Λυκομήτρο, Νίκο Χολόπουλο και Δημήτρη Παπάζογλου. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε χρόνο 5:53.18 πίσω από Τσεχία (5:50.83) και Ιταλία (5:51.19).

Ακολούθησε το δεύτερο χρυσό της ημέρας από τις Σοφία Δαλίδου και Στέλλα Νάτσιουλα στο διπλό σκιφ. Τα δύο κορίτσια επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και κέρδισαν εύκολα τον παγκόσμιο τίτλο την κατηγορία, τερματίζοντας σε χρόνο 6:57.40, μπροστά από το πλήρωμα της Ιταλίας (7:02.60) και αυτό της Γερμανίας (07:13.15). Ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος, μάλιστα, αποτελεί και ρεκόρ αγώνων!

Τελευταία συμμετοχή σε τελικό μεταλλίων ήταν αυτή στο σκιφ Νεανίδων της Κατερίνας Γκόγκου η οποία έκανε άλλη μία τρομερή κούρσα. Από τα μισά της είχε πάρει διαφορά σχεδόν 5 δευτερόλεπτα από τις αντίπαλές της και έφτασε στο χρυσό μετάλλιο με χρόνο 7:35.64, μπροστά από την αθλήτρια από την Ιταλία (7:41.09) και αυτή της Ελβετίας (7:41.91).

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρια χρυσά πληρώματα είχαν θριαμβεύσει πριν δυο μήνες στο ίδιο κωπηλατοδρόμιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων και επιβεβαίωσαν και παγκόσμιο πλέον επίπεδο την ανωτερότητά τους από τις αντιπάλους τους.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Κ19 (ΜΕΤΑΛΛΙΑ)

ΕΛΛΑΔΑ 3-0-1

ΙΤΑΛΙΑ 2-6-1

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-2-4

ΗΠΑ 2-0-1

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ 1-2-1

Στις υπόλοιπες συμμετοχές της τελευταίας ημέρας, στην δίκωπο εφήβων και τον β' τελικό, οι Βασίλης Κωστούλας και Δημήτρης Κούτρας τερμάτισαν πρώτοι σε χρόνο 6:42.41 κατακτώντας την 7η θέση στον κόσμο.

Η τετράκωπος Νεανίδων με τις Νικολέτα Δρογαλά, Δήμητρα Παπαπϊωάννου, Σωτηρία Μιχαηλίδη και Ευθυμία Κουκλούμπερη τερμάτισε δεύτερη (8η στον κόσμο συνολικά) με χρόνο 6:52.02. Στον β' τελικό του τετραπλού σκιφ Νεανίδων οι Ελένη Λεβαντέλη, Λεμονιά Μακρυγιάννη, Γαβριέλα Λιόλιου και Σωτηρία Ανγκου τερμάτισαν 4ες (10η θέση συνολικά) με χρόνο 6:40.73.

Τέλος, στον γ' τελικό του διπλού σκιφ Εφήβων, οι Λεωνίδης Κοπίδης και Παναγιώτης Μακρυγιάννης τερμάτισαν στην δεύτερη θέση (14η σύνολο) με χρόνο 6:32.36.

Πέμπτη στην Κ23

Εξάλλου στο Παγκόσμιο Κ23 με τα δύο χρυσά της Ευαγγελίας Αναστασιάδου (στο σκιφ ελαφρών βαρών) και των Μπούρμπου – Φράγκου (στην δίκωπο άνευ) η χώρα μας κατετάγη στην άκρως τιμητική 5η θέση.