Μεσογειακοί Αγώνες: Χάλκινο στα 70κ. του τζούντο η Ελισάβετ Τσελτίδου!

Η Ελισάβετ Τσελτίδου κατάκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν της Αλγερίας στα 70κ. του τζούντο

Μεσογειακοί Αγώνες: Χάλκινο στα 70κ. του τζούντο η Ελισάβετ Τσελτίδου!

Ένα ακόμη μετάλλιο προστέθηκε στην συγκομιδής της Ελληνικής αποστολής στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες, που φιλοξενούνται στο Οράν της Αλγερίας

Ήταν χάλκινο και το κατέκτησε η τζουντόκα Ελισάβετ Τελτσίδου στα 70κ.

Η Τελτσίδου ξεκίνησε έχοντας δύσκολη αντίπαλο στην εκκίνηση, καθώς αναμετρήθηκε με την 27χρονη πρωταθλήτρια Αφρικής (τρεις φορές), την Τυνησία Νιχέλ Λαντόσλι.

Παρά την ήττα της, η καλή πορεία της Λαντόσλι έδωσε στην Ελληνίδα τζουντόκα ένα εισιτήριο δεύτερης ευκαιρίας, το οποίο αξιοποίησε με το καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας την Πορτογαλιδα Τζοάνα Κριστίνα Κρισοστόμο στα ρεπεσάζ των 70 κιλών, μέσα από την διαδικασία του χρυσού σκορ.

Στον αγώνα για την θέση στο βάθρο, η Τελτσίδου νίκησε και πάλι στο χρυσό σκορ, αυτήν την φορά την Άνκα Πογκάτσνικ από την Σλοβακία.

Αν και δυνατή η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2022, δεν κατάφερε να αντισταθεί στην κυριαρχία της Τελτσίδου, η οποία χρίστηκε μεταλλιούχος στο Οράν η πρώτη Ελληνίδα τζουντόκα με μετάλλιο σε Μεσογειακούς.

Εκτός από την Ελισαβετ Τελτσίδου, σήμερα αγωνίστηκε και Μιχάλης Τσουτλασβίλι στα 73 κιλά, που ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση.

Αύριο ο τελευταίος τζουντόκα της ελληνικής αποστολής, Θοδωρής Τσελίδης θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 90 κιλών.