Τεχνική κολύμβηση: Πρεμιέρα με οκτώ προκρίσεις στο Ευρωπαϊκό

Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων / Νεανίδων στο Πόζναν της Πολωνίας την Τετάρτη (22/6). 

Τεχνική κολύμβηση: Πρεμιέρα με οκτώ προκρίσεις στο Ευρωπαϊκό

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας πέτυχαν οκτώ προκρίσεις στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, που θα γίνουν το απόγευμα.

Δύο από αυτούς, μάλιστα, ο Γιώργος Καλτσουκαλάς στα 100 μ. επιφάνεια και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 μ. επιφάνεια (μικτή αγόρια κορίτσια) σημείωσαν και πανελλήνια ρεκόρ Νέων.

Αναλυτικά:

Στα 100 μ. επιφάνεια Νέων, ο Γιώργος Καλτσουκαλάς προκρίθηκε στον τελικό με τον πρώτο και καλύτερο χρόνο από όσους μετείχαν στον προκριματικό, 35.64, που είναι και πανελλήνιο ρεκόρ Νέων. Στο ίδιο αγώνισμα πήρε πρόκριση για τον τελικό -και μάλιστα με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο- και ο Απόστολος Λαμπαδάρης με 36.96.

Στη σκυταλοδρομία 4Χ50 μ. επιφάνεια (μικτή αγόρια κορίτσια), η Εθνική μας ομάδα Νέων / Νεανίδων με τους Απόστολο Λαμπαδάρη, Γεωργία Περάκη, Χριστίνα Βρέτζου, Γιώργο Καλτσουκαλά, προκρίθηκε στον τελικό με τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών 1.10.86, που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στα 400 μ. επιφάνεια Νέων, ο Ηλίας Καλφίδης πέτυχε την πρόκριση στον τελικό με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο των προκριματικών, 3.13.24.

Στα 100 μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων, την πρόκριση για τον τελικό πήραν η Γεωργία Περάκη, ως 4η από τον προκριματικό με 49.83 και η Κατερίνα Μανιάτη ως 5η με 49.89.

Επίσης, στα 100 μ. διπλά πέδιλα Νέων, ο Βαγγέλης Καρδάκος προκρίθηκε στον τελικό με τον 7ο χρόνο των προκριματικών, 45.18.

Προκρίθηκε, τέλος, στον τελικό των 100 μ. επιφάνεια Νεανίδων η Χριστίνα Βρέτζου, ως 8η από τα προκριματικά, με 43.43.