Παγκόσμιο υγρού στίβου: Για τη Βουδαπέστη αναχωρεί (15/6) το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής

Το πρώτο γκρουπ Ελλήνων αθλητών/τριών που θα μετάσχει στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, αναχωρεί αύριο (15/6) για τη Βουδαπέστη.

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Για τη Βουδαπέστη αναχωρεί (15/6) το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής

Πρόκειται για την εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, που ξεκινά τις υποχρεώσεις της στις 17 Ιουνίου (μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης) και οκτώ από τα συνολικά 15 μέλη της αποστολής στην κλασική κολύμβηση.

Συγκεκριμένα, για την ουγγρική πρωτεύουσα αναχωρούν αύριο οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάννα Μισίκεβιτς, Λύδια Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ελένη Φραγκάκη. Μαζί τους οι προπονήτριες Βαρβάρα Λιθαδιώτη και Χριστίνα Θαλασσινίδου, με αρχηγό αποστολής την έφορο του αθλήματος και ειδικό γραμματέα του Δ.Σ. της ΚΟΕ, Δέσποινα Καράμπελα. Στη Βουδαπέστη μεταβαίνει με την αποστολή και η διεθνής κριτής Μαρία Μαρούγκα.

Σε ό,τι αφορά τους κολυμβητές, αναχωρούν αύριο οι Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Κώστας Μερετσόλιας, Απόστολος Παπαστάμος, Στέργιος Μπίλας, Οδυσσέας Μελαδίνης και Δημήτρης Μάρκος, συνοδευόμενοι από τους προπονητές Παναγιώτη Βελέντζα και Τάσο Καράμπελας, τον φυσιοθεραπευτή Γιώργος Δεμέτης και την Κέλλυ Αραούζου, εκπρόσωπο των αθλητών στο Δ.Σ της ΚΟΕ, ως αρχηγό αποστολής.

Την Πέμπτη 16/6 θα μεταβούν στη Βουδαπέστη η Μαρίλεια Δρασίδου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, συνοδευόμενοι από τον τεχνικό διευθυντή κολύμβησης της ΚΟΕ, Βαγγέλη Κοζομπόλη, στις 17/6 ο Αρκάδιος Ασπουγαλής, στις 18/6 η Γεωργία Δαμασιώτη, στις 19/6 ο Σάββας Θώμογλου, στις 20/6 οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Κώστας Στάμου και στις 21/6 ο ομοσπονδιακός προπονητής, Άκης Οικονόμου.

Οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης θα αναχωρήσουν στις 18 (γυναίκες) και 19 (άνδρες) Ιουνίου, οι δύο αθλητές των καταδύσεων στις 23/6 και η ομάδα του open water σε δύο τμήματα, στις 23 και 26 Ιουνίου.