Χάντμπολ: Στον δρόμο που χάραξαν οι γυναίκες στο βόλεϊ του Ολυμπιακού

Ο φετινός τίτλος στο χάντμπολ ανδρών από τον Ολυμπιακό…ξύπνησε μνήμες από το Απρίλιο του 2013, όταν στο βόλεϊ γυναικών, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ξανά κόντρα στην ΑΕΚ είχε κατακτήσει ένα επικό πρωτάθλημα. 

Χάντμπολ: Στον δρόμο που χάραξαν οι γυναίκες στο βόλεϊ του Ολυμπιακού

Κόντρα σε όλους και σε όλα ο φετινός Ολυμπιακός στο χάντμπολ έγραψε Ιστορία. Λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν σε αυτά τα παιδιά και τον προπονητή, όχι μόνο στις αρχές της σεζόν αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια των τελικών.

Όταν η ΑΕΚ μείωσε σε 2-1 στη σειρά των τελικών, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν πως ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα.

Κι όμως τα «λιοντάρια» του Γιώργου Καρασαββίδη, έκλεισαν τα αυτιά τους και το βράδυ της Δευτέρας (24/5), πάλεψαν με νύχια και με δόντια, έβγαλαν ψυχή, είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους και…πέθαναν για αυτό το πρωτάθλημα.

Το πίστεψαν, το ήθελαν και το κατέκτησαν απέναντι σε μια ομάδα (ΑΕΚ) που πίστεψε πως μόνο με τα λεφτά μπορεί να κάνει το νταμπλ. Τελικά έχασε και το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, από ομάδες που διψούσαν για τίτλους, τη στιγμή που κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ μάλλον είχαν το μυαλό τους την επόμενη αγωνιστική περίοδο και τις νέες τους ομάδες…

Ο τρόπος που κατακτήθηκε το φετινό πρωτάθλημα στο χάντμπολ από τον Ολυμπιακό, μας θύμισε τον επικό τίτλο των γυναικών στο βόλεϊ τη σεζόν 2012-13. Ένα τμήμα, τότε, που λίγοι πίστευαν, όπως ακριβώς συνέβη και με το χάντμπολ.

Τότε οι «ερυθρόλευκες» και πάλι απέναντι στην ΑΕΚ που ήταν το φαβορί και είχε δύο νίκες από την κανονική περίοδο (μετρούσαν στη σειρά των τελικών) αλλά και το πλεονέκτημα έδρας, έκαναν ένα 3-0 (!) νίκες (τα δυο ματς στο…σπίτι της ΑΕΚ) μέσα σε μια εβδομάδα και κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Το πρώτο τότε για το τμήμα που σιγά-σιγά γιγαντώθηκε και με σωστά βήματα χάρισε στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη! Ένα...κόσμημα για τον Ολυμπιακό και τον ελληνικό αθλητισμό.

Το χάντμπολ ανδρών, ας ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν οι γυναίκες στο βόλεϊ και…υποχρέωσαν τους φίλους της ομάδας να γεμίσουν ουκ ολίγες φορές το «Μελίνα Μερκούρη».

Οι πρωταθλητές του Καρασαββίδη πρέπει και αξίζουν να στηριχθούν από τον κόσμο και η διοίκηση έχει τον τρόπο και τις ικανότητες να…χτίσει πάνω στον φετινό τίτλο και στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του Ολυμπιακού.

Οι βάσεις για κάτι καλό έχουν μπει και το πρωτάθλημα το φετινό μπορεί να είναι η απαρχή ώστε ο Ολυμπιακός να καθιερωθεί ως πρωταθλητής. Οι «ερυθρόλευκοι» όπως έκαναν όλη τη σεζόν, πρέπει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, να…μάθουν από λάθη του παρελθόντος και να συνεχίσουν, διατηρώντας τον υπέροχο ελληνικό κορμό.

ΥΓ: Η ΑΕΚ έκανε λόγο για…ζούγκλα. Εμείς απλά θα πούμε χίλια μπράβο στον παίκτη των «κιτρινόμαυρων», Χρήστο Κεδέρη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ένα μεγάλο μπράβο στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, το πήρε δίκαια, έκανε το break όταν δεν ήμασταν καλά και ένα μεγάλο συγνώμη μέσα από την καρδιά μου στους φιλάθλους μας. Έκλαψα, όπως δεν έχω κλάψει άλλη φορά στη ζωή μου, αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός».