Άρση Βαρών: Εξαφάνιση της Ιρανής, 2ης στο Παγκόσμιο του Ηρακλείου, Γιέκτα Τζαμάλι!

Η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών του Ιράν παραδέχθηκε ότι αναζητούνται τα ίχνη της Γιέκτα Τζαμάλι, κατόχου της 2ης θέσης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε προ ημερών, στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Άρση Βαρών: Εξαφάνιση της Ιρανής, 2ης στο Παγκόσμιο του Ηρακλείου, Γιέκτα Τζαμάλι!

Διαστάσεις θρίλερ, με αθλητικές, κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, έχει η εξαφάνιση της Γιέκτα Τζαμάλι.

Η Ιρανή αρσιβαρίστρια, κάτοχος του αργυρού μεταλλίου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων (02-10/05), που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, στο Ηράκλειο της Κρήτης, εξαφανίστηκε την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

Η 17χρονη, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία στην πατρίδα της, που πήρε το αργυρό μετάλλιο στο αρασέ, ενώ ήταν τέταρτη στο σύνολο, έφυγε από το σημείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, την ώρα που συναθλήτρια της έδινε αγώνα.

Όπως εικάζεται η Τζαμάλι δεν ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η αθλήτρια δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ούτε έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο και οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει για άλλη χώρα της Ευρώπης καθώς μπορούσε να ταξιδέψει εντός της ζώνης Σένγκεν με αφετηρία το ελληνικό έδαφος.

Την ίδια στιγμή, στα social media φίλων της, υπάρχουν αναφορές για δυσαρέσκεια της νεαρής αθλήτριας, «καταπιεστική μεταχείριση» από την ομοσπονδία της, αλλά και οργή για τις χαμηλές αποδοχές της.

Εκπρόσωπος της ομάδας της, ωστόσο, τόνισε πως το πιθανότερο είναι να προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, για πολιτικούς λόγους.

Αξιωματούχοι της εθνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών του Ιράν (IRIWF) ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια της Τζαμάλι, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια χρήσιμη πληροφορία.

«Δεν ξέρω τι συνέβη», είπε η Ζαχρά Πουραμίν, αντιπρόεδρος του IRIWF, στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε Μέσα του Ιράν, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Στο πρόσφατο παρελθόν, μία παίκτρια του χάντμπολ, δύο παίκτριες ποδοσφαίρου και μία κωπηλάτης, είχαν πράξει το ίδιο, καθώς δεν ήθελαν να φορούν τη χιτζάμπ όπως τους επέβαλε το καθεστώς.

Την τελευταία 3ετία πάνω από 20 αθλητές της χώρας προχώρησαν σε ανάλογη κίνηση.