Μπαχ: «Μας εντυπωσίασε η ποιότητα της οργανωτικής επιτροπής Μπρισμπέιν 2032»

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, επαίνεσε τους διοργανωτές των Αγώνων του Μπρισμπέιν 2032 την Κυριακή (1/05) μιλώντας για ένα «υπέροχο ξεκίνημα» στον προγραμματισμό της διοργάνωσης, μετά τη συνάντηση με τους οικοδεσπότες.

Μπαχ: «Μας εντυπωσίασε η ποιότητα της οργανωτικής επιτροπής Μπρισμπέιν 2032»

Η οργανωτική επιτροπή του Μπρισμπέιν πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, αφού οριστικοποιήθηκε το 20μελές συμβούλιο στις αρχές Απριλίου.

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας ανέφεραν ότι η οργανωτική επιτροπή είχε χάσει την προθεσμία της ΔΟΕ για την πρώτη συνεδρίαση του δσ, πριν από μήνες, αλλά ο Μπαχ δεν ενοχλήθηκε από την καθυστέρηση.

«Δεν είμαστε απλά ικανοποιημένοι, είμαστε εντυπωσιασμένοι και χαρούμενοι κι έχουμε ένα πραγματικά υπέροχο ξεκίνημα», είπε στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ και συνέχισε:

«Είμαστε εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα του διοικητικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής, από τη διαφορετικότητα και την εστίαση που δίνεται στους αθλητές και το γεγονός ότι υπάρχουν δύο αυτόχθονες άνθρωποι στο διοικητικό συμβούλιο.»

Ο Μπαχ παρομοίασε την πρώτη συνάντηση της ΔΟΕ με τους διοργανωτές του Μπρισμπέιν σα «μήνα του μέλιτος», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ο μήνας του μέλιτος δεν θα διαρκέσει για πάντα, όπως γνωρίζουμε εκ πείρας.

Όπως κάθε γάμος θα έχει τα πάνω και τα κάτω του, αλλά ο αμοιβαίος σεβασμός και ο ενθουσιασμός θα διασφαλίσουν ότι θα ξεπεράσουμε κάποια απροσδόκητα εμπόδια.»

Ο Μπαχ και οι αξιωματούχοι της ΔΟΕ θα επισκεφθούν τα έθνη του Ειρηνικού την επόμενη εβδομάδα πριν κατευθυνθούν στο Μπρισμπέιν. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαίωσε την πρωτεύουσα της αυστραλιανής πολιτείας του Κουίνσλαντ ως «οικοδέσποινα» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032, στη διάρκεια της προηγούμενης διοργάνωσης του Τόκιο.

Θα πρόκειται για τους τρίτους Ολυμπιακούς που θα διεξαχθούν στην «χώρα των καγκουρό», μετά εκείνους της Μελβούρνης το 1956 και του Σίδνεϊ το 2000.