Ο Τζέφρι Πάιατ στο Ηράκλειο για την παρουσίαση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ο Τζέφρι Πάιατ, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα και όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας, θα παραστεί στη σημερινή τελετή έναρξης-παρουσίασης των ομάδων του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου στην προβλήτα του Μικρού Κούλες στο Ηράκλειο, καλεσμένος του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Τζέφρι Πάιατ στο Ηράκλειο για την παρουσίαση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ο Πάιατ, γνωστός για την αγάπη του στην ποδηλασία, έχει ποδηλατήσει με τον Υφυπουργό Αθλητισμού σε χαλαρές διαδρομές στην Αττική και έχει στηρίξει το μεγάλο εγχείρημα της της αναβίωσης της διοργάνωσης του Γύρου με θερμά λόγια.

Στο Μικρό Κούλες, σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες στο Ηράκλειο, έχει στηθεί ένα εντυπωσιακό stage όπου στις 5 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση των 20 Εθνικών και Επαγγελματικών ομάδων του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου και των 139 διεθνούς φήμης αθλητών.

Η λαμπερή παρουσίαση των ομάδων, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την Τηλεόραση CRETA, προαναγγέλλει την αυριανή εκκίνηση (12 μ.μ.) του λαμπερού πελοτόν στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (Λίντο), μπροστά από το Παγκρήτιο στάδιο, για το 1ο ετάπ προς τα Χανιά!

Σε live streaming η παρουσίαση και από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης www.hellas-tour.gr όπως και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο μεγάλος ελληνικός Γύρος, επιστρέφει έπειτα από δέκα χρόνια αδράνειας με ένα πελοτόν, που όμοιό του δεν έχουν ξαναδεί οι φίλοι του αθλήματος. Στόχος να φτάσει σε λάμψη μεγάλες αντίστοιχες διοργανώσεις και να γίνει ένας ετήσιος θεσμός που θα δώσει ώθηση στο άθλημα της ποδηλασίας αλλά και θα βοηθήσει σημαντικά τις περιοχές να αναπτυχθούν και να επεκτείνουν την τουριστική τους περίοδο.