ΕΟΕ: Αντιτίθεται στην 49χρονη παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό και το «ξεσπίτωμα» αθλημάτων!

Με ανακοίνωση της η ΕΟΕ έκανε γνωστή την αντίθεση της στο «ξεσπίτωμα» ερασιτεχνικών αθλημάτων από το ΟΑΚΑ, ελέω της 49χρονης παραχώρησης του στον Παναθηναϊκό, δίχως προηγούμενη ανεύρεση εναλλακτικής λύσης

ΕΟΕ: Αντιτίθεται στην 49χρονη παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό και το «ξεσπίτωμα» αθλημάτων!

Η υποδεχθείσα, «μετά βαϊων και κλάδων», από μερίδα του Τύπου, ανακοίνωση, από πλευράς της Κυβέρνησης, της παραχώρησης του κλειστού του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια για χρήση του από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό προκάλεσε την αντίδραση της ΕΟΕ.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν συναινεί με την εξέλιξη επικαλούμενη το «ξεσπίτωμα» ερασιτεχνικών αθλημάτων από το ΟΑΚΑ, χωρίς εναλλακτικές λύσεις.

Αυτό γίνεται σαφές μέσω ανακοίνωσης της.

Προβαίνει μάλιστα σε αίτημα εξαίρεσης της παραχώρησης των προπονητηρίων της ξιφασκίας από την απόφαση της Κυβέρνησης αλλά και για τις εθνικές μπάσκετ και τα ερασιτεχνικά αθλήματα

Το κείμενο αναφέρει:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε από δημοσιεύματα ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια.

Πάγια θέση της ΕΟΕ είναι ότι συμφωνεί με την εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου να συντηρούνται καλύτερα και να παραμένουν λειτουργικές, αρκεί να μην πλήττονται τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνεί με την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ, χωρίς ωστόσο να χαθούν οι χώροι προπόνησης και αγώνων για τα υπόλοιπα αθλήματα, ειδικά για την ξιφασκία, που έχει φέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ζητάμε λοιπόν να εξαιρεθούν από τη συμφωνία για το ΟΑΚΑ τα προπονητήρια της ξιφασκίας και να παραμείνουν στο άθλημα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε το άθλημα να φύγει από το ΟΑΚΑ, μόνο όταν βρεθεί άλλος χώρος που να είναι απολύτως έτοιμος να λειτουργήσει και να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες της ξιφασκίας. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τις Εθνικές ομάδες καλαθοσφαίρισης όλων των κατηγοριών.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν μπορεί να συναινέσει στο «ξεσπίτωμα» ερασιτεχνικών αθλημάτων από τις προπονητικές τους εγκαταστάσεις χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».