Το FINA Online Artistic Swimming Clinic για προπονητές

Τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή είχε το FINA Online Artistic  Swimming Clinic for Coaches (GRE), το σεμινάριο για προπονητές Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, που διεξήχθη ONLINE μέσω ZOOM MEETING 11 - 14 April 2022.

Το FINA Online Artistic Swimming Clinic για προπονητές

Ήταν μια πρωτοβουλία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας προκειμένου να αξιοποιήσει τα αναπτυξιακά προγράμματα επιμόρφωσης που προσφέρει η FINA στα μέλη της, προς όφελος των προπονητών που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο.

Μια πρώτη προσπάθεια να δοθούν κατάλληλα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο στο χώρο της προπονητικής της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης μέσα από την εμπειρία και τη γνώση καταξιωμένων επαγγελματιών που ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

«Είχαμε μαζί μας την Κα Lilianne Grenier, OlympicCoach & Performance Expert, η οποία ορίστηκε από τη FINA να δώσει διαλέξεις στους Έλληνες προπονητές, με μεγάλη εμπειρία και γνώση καθώς επίσης και απίστευτη διάθεση να μοιραστεί με μαζί τους τις εμπειρίες της, να δώσει γνώση και να απαντήσει στις όποιες απορίες κι ερωτήσεις για το πως μπορεί ένας προπονητής να φτιάξει έναν αθλητή από το 0, να χτίσει γερές βάσεις σε επίπεδο τεχνικής, να διορθώσει λάθη, να σχεδιάσει αποδοτικό πλάνο προπόνησης και να ετοιμάσει μια χορογραφία και να προετοιμάσει ένα αθλητή για αγώνες. Το πρώτο λιθαράκι μπήκε κι ευελπιστούμε να πιάσει τόπο, να δώσει κίνητρα και ενδιαφέρον στα νέα παιδιά για ένα καλύτερο αύριο».

Αυτά δήλωσε σχετικά. στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η υπεύθυνη έφορος του αθλήματος και ειδική γραμματέας της ΚΟΕ Δέσποινα Καράμπελα.