Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής 2018: Εκτός τελικού στο μονόζυγο ο Μάρας

Η κακή έξοδος στην εκτέλεση της άσκησης, στέρησε από τον Βλάση Μάρα την πρόκρισή του στον τελικό του μονόζυγου.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής 2018:  Εκτός τελικού στο μονόζυγο ο Μάρας

Στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, ο πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης βαθμολογήθηκε με 13,433 βαθμούς στον προκριματικό και δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση (ο προκριματικός βρίσκεται σε εξέλιξη). Το ίδιο συμβαίνει και με τον Νίκο Ηλιόπουλο, που στο ίδιο αγώνισμα περιορίστηκε στους 13,166 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, η υπέρβαση δεν ήρθε ούτε για τον Αντώνη Τανταλίδη, που είχε 11,433 β. στο έδαφος και 12,300 β. στον πλάγιο ίππο, ούτε για τον Γιώργο Χατζηευσταθίου, με 11,933 β. στον πλάγιο ίππο.

Στο ομαδικό, η ελληνική πεντάδα, αποτελούμενη από τους Λευτέρη Πετρούνια, Βλάση Μάρα, Νίκο Ηλιόπουλο, Γιώργο Χατζηευσταθίου και Αντώνη Τανταλίδη, αγωνίστηκε στον 1ο από τους τρεις ομίλους του προκριματικού γύρου και συγκέντρωσε 230,394 βαθμούς (έδαφος: 34,099 β., πλάγιος ίππος: 36,366 β., κρίκοι: 41,166 β., άλμα: 42,032 β., δίζυγο: 38,132 β., μονόζυγο: 38,599 β.). Έτσι, ενώ ξεκίνησε καλά, δεν είχε ανάλογη συνέχεια και υπήρξαν σημαντικές απώλειες βαθμών σ’ έναν αγώνα χωρίς περιθώριο λάθους, όπου όλες οι βαθμολογίες λαμβάνονταν υπόψη για να προκύψει το τελικό άθροισμα στο ομαδικό αγώνισμα.

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου προκριματικού ομίλου, η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση μεταξύ οκτώ χωρών και δύσκολα θα πάρει την πρόκριση.

Οι αναλυτικές βαθμολογίες των αθλητών της Εθνικής ανδρών:

Λευτέρης Πετρούνιας: Έδαφος: 13,333 β., Κρίκοι: 15,133 β.

Βλάσης Μάρας: Άλμα: 14,266 β., Μονόζυγο: 13,433 β.

Νίκος Ηλιόπουλος: Πλάγιος ίππος: 12,133 β., Κρίκοι: 13,333 β., Άλμα: 13,600 β., Δίζυγο: 12,866 β., Μονόζυγο: 13,166 β.

Γιώργος Χατζηευσταθίου: Έδαφος: 9,333 β., Πλάγιος ίππος: 11,933 β., Κρίκοι: 12,700 β., Δίζυγο: 13,100 β., Μονόζυγο: 12,000 β.

Αντώνης Τανταλίδης: Έδαφος: 11,433 β., Πλάγιος ίππος: 12,300 β., Άλμα: 14,166 β., Δίζυγο: 12,166 β.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ