Γιαννόπουλος: Ομιλητής στο Συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στον Αθλητισμό

Ομιλητής στο Συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στον Αθλητισμό, στην Πάτρα, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος. 

Γιαννόπουλος: Ομιλητής στο Συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στον Αθλητισμό

Στο 1ο περιφερειακό διήμερο (8-9/4) ανοιχτό συνέδριο που οργανώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού, στην Πάτρα, για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό με τίτλο «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», θα μιλήσει και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Η ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (9/4) στις 14.45 και είναι ενταγμένη στην 7η Ενότητα του Συνεδρίου «Ο λόγος στις Ομοσπονδίες και τους φορείς αθλητισμού της Δυτικής Ελλάδας».

Αναφέρει, μεταξύ των άλλων, η σχετική πρόσκληση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, κάναμε πολλές και βαθιές τομές στον αθλητισμό. Τομές που έσπασαν την αρτηριοσκλήρωση των κακών πρακτικών, που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούσαν το αθλητικό οικοσύστημα. Τομές με πληθώρα καινοτόμων ρυθμίσεων για όλες τις μορφές του αθλητισμού.

Δεν πρέπει ωστόσο να συμβιβαζόμαστε με όσα έχουμε καταφέρει. Για τον λόγο αυτό, ξεκινάμε τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων στην έδρα κάθε Περιφέρειας, υπό τον τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού». Οι εκδηλώσεις αυτές υιοθετούν το εξής τρίπτυχο:

α) Διήμερο ανοιχτό συνέδριο με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, των αθλητικών φορέων της περιφέρειας, των Δήμων, των αθλητικών φορέων, των Επιμελητηρίων και των επαγγελματιών του αθλητισμού,

β) Έκθεση Αθλητισμού για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητικό τουρισμό, τη γνωριμία με ερασιτεχνικά αθλήματα και μη διαδεδομένα αθλήματα, την ανάδειξη των eSports, την προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων, την παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού και

γ) Παράλληλες εκδηλώσεις και events.

Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας και την τοπική αυτοδιοίκηση για το μέλλον του εθνικού και τοπικού αθλητισμού.

Σας καλώ να είμαστε Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση. Μαζί συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας».