«Στροφή» στην επαγγελματική πυγμαχία για την Κούβα

Οι Κουβανοί πυγμάχοι θα μπορούν να λάβουν μέρος σε επαγγελματικούς αγώνες για πρώτη φορά από το 1962, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κουβανικής ομοσπονδίας πυγμαχίας, Αλμπέρτο Πούιγκ.

«Στροφή» στην επαγγελματική πυγμαχία για την Κούβα

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια, εργαζόμαστε για ένα συμβόλαιο, που ανταποκρίνεται πραγματικά στην φιλοσοφία του κουβανέζικου αθλητισμού, όσον αφορά στην εισαγωγή των αθλητών μας στην επαγγελματική πυγμαχία», είπε ο Πούιγκ, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση.

Η ομοσπονδία υπέγραψε «συμβόλαιο εκπροσώπησης» με μια μεξικανική εταιρεία, την Golden Ring, με τους πρώτους αγώνες να έχουν προγραμματισθεί για τον Μάιο στο Μεξικό.

«Σε ένα πρώτο στάδιο, θα δημιουργήσουμε μια ομάδα πέντε ή έξι πυγμάχων, στην Ευρώπη ή στην Λατινική Αμερική, οι οποίοι στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην κουβανική σχολή πυγμαχίας», επεσήμανε ο Κουβανός παράγοντας, προσθέτοντας, ότι τέσσερις Κουβανοί πυγμάχοι έχουν ήδη υπογράψει τετραετή συμβόλαια.

«Είναι προνόμιο που συμμετέχουμε σ' αυτήν την ιστορική συμφωνία με τις κουβανικές αθλητικές αρχές, η οποία θα σηματοδοτήσει το πριν και το μετά στην πυγμαχία», δήλωσε ο Γεράρδο Σαλντιβάρ, πρόεδρος της Golden Ring Promotions.

Η πυγμαχία είναι ένα από τα λαοφιλέστερα αθλήματα στην Κούβα και η παράδοση της χώρας στα ρινγκ είναι εντυπωσιακή, με 80 παγκόσμιους και 41 Ολυμπιακούς τίτλους.

«Πλέον, η συμμετοχή σε επαγγελματικά πρωταθλήματα θα αυξήσει το επίπεδο ανταγωνισμού μας, γιατί θα αντιμετωπίσουμε πυγμάχους υψηλού επιπέδου, όπως εμείς, και αυτό θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε στην ελίτ της πυγμαχίας», σχολίασε από την πλευρά του, ο Κουβανός πυγμάχος, δις Ολυμπιονίκης και πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Χούλιο Σέζαρ Λα Κρουθ.

πηγή: ΑΠΕ