ΣαΦΩΣ & ασαΦΩΣ
Πρόλαβε τον Χασάν ο Γκιγιέρμε. Βασικά όλους τους προλαβαίνει

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Τέταρτος με Πανελλήνιο ρεκόρ ο Γκολομέεφ

Μπορεί ο Κριστιάν Γκολομέεφ να έκανε καταπληκτική κούρσα στα 50 μ. πεταλούδα βελτιώνοντας και πάλι το Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά ο Ρώσος Κόστιν του «πήρε τη μπουκιά από το στόμα».

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Τέταρτος με Πανελλήνιο ρεκόρ ο Γκολομέεφ

Απο το 2012, όταν και έκανε το ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, ο Κριστιάν Γκολομέεβ κυνηγάει ένα μετάλλιο κι αυτό του... γλιστράει. Τέταρτος στα 50μ. ελεύθερο το 2012 στο Ντέμπρετσεν και ξανά το 2016 στο Λονδίνο, όπου ήταν τέταρτος και στις δύο «σκυταλοδρομίες» που συμμετείχε, στα 4Χ100μ. ελεύθερο και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική. Φιναλίστ και το 2014 στο Βερολίνο (7ος), αλλά και φέτος στη Γλασκόβη στα 4Χ100μ. ελεύθερο (5ος), ο 25χρονος πρωταθλητής του Εθνικού είχε σήμερα το απόγευμα (18:50) την ευκαιρία να «σπάσει το ρόδι» και μάλιστα όχι στο κλασικό του αγώνισμα. Αλλά στα 50 μέτρα πεταλούδα!

Ο Γκολομέεφ πραγματοποίησε τρομερή επίδοση στον τελικό του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που όμως δεν ήταν αρκετή για να του δώσει μία θέση στο βάθρο.

Παρά το γεγονός ότι βελτίωσε για τρίτη φορά σε ισάριθμες κούρσες το πανελλήνιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 23.19 (είχε κάνει 23.22 στον χθεσινό ημιτελικό), ο Έλληνας πρωταθλητής είδε τον Ρώσο Ολεγκ Κόστιν από την 8η διαδρομή να «κατεβαίνει» τα 23΄΄ (22.97) και να του παίρνει το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στις δύο πρώτες θέσεις βρέθηκαν, όπως αναμενόταν, ο Ουκρανός κάτοχος του τίτλου και του παγκοσμίου ρεκόρ Αντρι Γκοβόροφ με 22.48 (ρεκόρ αγώνων) και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ με 22.78.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. πεταλούδα ανδρών:


1. Αντρι Γκοβόροφ (Ουκρανία) 22.48 (Ρεκόρ αγώνων)

2. Μπεν Πράουντ (Μ.Βρετανία) 22.78

3. Όλεγκ Κόστιν (Ρωσία) 22.97

4. Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 23.19

5. Κόνραντ Τσέρνιακ (Πολωνία) 23.34

6. Νιλς Γιαν Κορστάνζε (Ολλανδία) 23.38

7. Ντάμιαν Βίρλινγκ (Γερμανία) 23.46

8. Αντρέα Βεργκάνι (Ιταλία) 23.49

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ