Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ξεκίνημα με όνειρα και φιλοδοξίες

Η Αναστασία Γκούτσεβα δουλεύει ήδη πάνω στο φιλόδοξο πλάνο που περιλαμβάνει όλη την πορεία μέχρι τον απώτερο στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Η νέα προπονήτρια της εθνικής ομάδας της καλλιτεχνικής κολύμβησης μίλησε για τα καμπ προετοιμασίας και τη δουλειά που γίνεται.  

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ξεκίνημα με όνειρα και φιλοδοξίες

Ανέλαβε στην αρχή της σεζόν τις ευθύνες της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης σε Εθνικό επίπεδο, η νέα ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα. Μαζί με τη συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη και όλο το υποστηρικτικό τιμ που της έχει εξασφαλίσει η ΚΟΕ, η Γκούτσεβα έχει ξεκινήσει με τα πρώτα αναγνωριστικά καμπ προετοιμασίας, στα οποία συμμετέχουν αθλήτριες των κατηγοριών Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων.

Η έμπειρη τεχνικός, στην πρώτη της συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, μιλάει για το σκοπό και την πορεία των συγκεκριμένων καμπ, αλλά και τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα από αυτά, καθώς και από τα ειδικά τεστ που γίνονται παράλληλα για τις αθλήτριες που μετέχουν. Θεωρεί απαραίτητη την ανανέωση στις ομάδες και τονίζει πως η νέα γενιά των κοριτσιών έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές διάκρισης σε διεθνές επίπεδο. Μιλάει, επίσης, αναλυτικά για όλο το υποστηρικτικό τιμ, χάρη στο οποίο τίθενται τα εχέγγυα για ποιοτική δουλειά υπό σύγχρονες συνθήκες, αλλά και για τους στόχους της φετινής χρονιάς, και τους μακροχρόνιους, εν όψει Παρισιού. Τονίζει, επίσης, τη σημασία της συνεργασίας με τους ομοσπονδιακούς προπονητές.

«Σε αυτά τα πρώτα καμπ επιχειρήσαμε να έχουμε την πρώτη γνωριμία με τα παιδιά, ώστε να γίνουν οι τελικές επιλογές και να επιτευχθεί η ανανέωση, που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη μετά το τέλος ενός ολυμπιακού κύκλου και την αρχή ενός νέου. Έχουμε υψηλούς στόχους, κυρίως για τις Εθνικές ομάδες Νεανίδων και Κορασίδων. Το έμψυχο υλικό είναι φανταστικό σε αυτές τις κατηγορίες, με μεγάλες δυνατότητες. Έγιναν, λοιπόν, τα πρώτα τεστ και μέσα από αυτά κάποιες επιλογές που ολοκληρώθηκαν για να βγάλουμε τα καινούργια χορευτικά και να βάλουμε στις θέσεις τους τα παιδιά που θα συνθέτουν τις αγωνιστικές ομάδες, Ντουέτο, Ομαδικά, αλλά και Σόλο και επίσης να επιλέξουμε τα παιδιά που θα κάνουν ακροβατικά.

Απώτερος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και με αυτήν την προοπτική δουλεύουμε σκληρά. Και με την υποστήριξη ανθρώπων που εγγυώνται σύγχρονες συνθήκες προετοιμασίας. Στο υποστηρικτικό τιμ είναι ο γυμναστής Αλέξανδρος Προβολισιάνος, ο φυσικοθεραπευτής Παναγιώτης Τούσης, η ψυχολόγος, Ολυμπιονίκης του 2004, Σαβίνα Αναστασίου, ο διαιτολόγος - εργοφυσιολόγος Γιάννης Τσεκούρας, ο χορευτής Νίκος Γιάννης, η χορεύτρια σύγχρονου χορού Φαίδρα Νταγιόγλου, η γυμνάστρια ακροβατικής Σταυρούλα Δοσαρά και ο ειδικός μπαλέτου Πέτρος Κουρουπάκης. Μεγάλο και αξιόλογο τιμ και ευχαριστώ θερμά την Ομοσπονδία για αυτό.

Έχουμε κάνει τεστ, επίσης, σε συνεργασία με το "Sports Exelence" κι έτσι δημιουργούμε data για να δούμε ξεχωριστά, όποτε το θελήσουμε, κομμάτια της δουλειάς με όλους τους τομείς υποστήριξης. Έχουμε κάνει και "Master Class προπόνηση" με τη μεγάλη δόξα του αθλήματος Χριστίνα Θαλασσινίδου, που μπαίνει στο νερό μαζί με τα κορίτσια για να τους διδάξει.

Βάζουμε πολλούς στόχους σε πολλές κατευθύνσεις. Γνωρίζει ο καθένας το κομμάτι του και προχωράμε. Θεωρώ, όμως, επίσης πολύ σημαντικό ότι σε κάθε καμπ φέρνουμε κοντά μας διαφορετικές σωματειακές προπονήτριες, κάθε φορά, για να το παρακολουθήσουν, να πάρουν γνώσεις, ως ένα είδος σεμιναρίου. Μας δήλωσαν όλες ευχαριστημένες και έχουμε πολύ θετικά σχόλια από παντού γι αυτή μας την πρωτοβουλία. Προσπαθούμε να φέρουμε τους συλλόγους και τις προπονήτριες όσο γίνεται πιο κοντά, για διάφανη συνεργασία και ανοιχτή. Είναι προτεραιότητά μας.

Για φέτος στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες στοχεύουμε ψηλά. Και για τις Νεάνιδες και για τις Κορασίδες, σε Ευρωπαϊκό και σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αλλά και σε επίπεδο Γυναικών, τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω μας, η εμφάνιση πρέπει να είναι εντυπωσιακή και στις μεγάλες διοργανώσεις αυτής της κατηγορίας. Πρώτο μας μέλημα η καλύτερη εκτέλεση. Δεν θέλω να πω νούμερα, ούτε θέση, αλλά να κάνουμε την καλύτερη παρουσία και εκτέλεση και θα έρθουν κι οι υψηλές θέσεις».

Θυμίζουμε ότι στο πρώτο καμπ (Γυναικών / Νεανίδων), κλήθηκαν οι αθλήτριες: Ζωή Αγραφιώτη, Θάλεια Δάμπαση (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Μαρία Αλζιγκούζη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Κρυσταλένια Γιαλαμά (ΩΡΙΩΝΑΣ), Ζωή Καράγγελου, Ελένη Φράγγου, Ελένη Φραγκάκη (ΝΟΒΑ), Μαρία Καραπαναγιώτου (ΗΡΑΚΛΗΣ), Δήμητρα Καρατζόγλου, Ελένη Παπαδοπούλου (ΑΟΘ), Δανάη Καριώρη, Αντριάννα Μισίκεβιτς, Λύδια – Φωτεινή Παπαναστασίου (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Γαρυφαλιάνα Νίκου (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ), Σοφία Μαλκογεώργου, Αθανασία Τσόλα (ΑΕΚ), Ευαγγελία Παπάζογλου (ΛΕΟΝΤΕΣ ΑΛΙΜΟΥ), Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Ρηγάκου (ΝΗΡΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ). Στο δεύτερο (Κορασίδων), οι: Μαρίνα Βάγκε, Άρτεμις Κουτράκη, Μυρτώ Μαγκαναράκη, Μελίνα Σκευάκη (ΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ), Θάλεια Δάμπαλη, Εστέλλα Καραμανίδου (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Γεωργία – Μυρτώ Ζαγγανά, Αναστασία Καραγιάννη, Νικολέττα Λύρα (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ), Βασιλική Θάνου, Ισμήνη – Μαρία Καραβασίλη, Δέσποινα Πέντζα, Σοφία Ρηγάκου (ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ), Όλγα Ιμβριώτη (ΗΡΑΚΛΗΣ), Αργυρίνα Κόντου (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ), Μαρία Μηνά (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ).