Πυγμαχία: Τρίτη η Ελλάδα με έξι μετάλλια σε τουρνουά στο Μαυροβούνιο!

Τρίτη μεταξύ 26 χωρών αναδείχτηκε η Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας «Adriatic Pearl» στο Μαυροβούνιο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Συγκίνησε η κίνηση του Χάρη Μαριόλη να «υιοθετήσει» Ουκρανό αθλητή που ταξίδεψε μόνος του για το τουρνουά!

Πυγμαχία: Τρίτη η Ελλάδα με έξι μετάλλια σε τουρνουά στο Μαυροβούνιο!

Συνολικά η ελληνική αποστολή κατέκτησε δυο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια, έξι αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο και ο Χρήστος Καραΐτης αναδείχτηκε Best Fighter της διοργάνωσης.

Χρυσό κατέκτησαν οι Χρήστος Καραΐτης (71κ.) και Μιχάλης Τσαμαλίδης (80κ.), ασημένιο οι Παναγιώτης Κωστούρος (63,5κ.) και Ισίδωρος Κεφαλληνός (92κ.), ενώ το χάλκινο κατέκτησαν οι Πέτρος Ζήσης (92κ.) και Ελένη Χολίδη (52κ.).

Απόλυτα δικαιωμένος και ικανοποιημένος προς τις προσδοκίες και τους υψηλούς στόχους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, εμφανίζεται ο πρόεδρος Χάρης Μαριόλης, που παράλληλα συγκίνησε με την άμεση απόφαση «υιοθεσίας» του Ουκρανού πρωταθλητή Όλεγκ Σάπιζακ προκειμένου να καταφέρει να διαγωνιστεί στο Μαυροβούνιο αφού λόγω του πολέμου ταξίδεψε μόνος του χωρίς προπονητή.

«Ο πήχης μπήκε από την πρώτη στιγμή πολύ ψηλά ώστε ο κεντρικός πυλώνας των Ολυμπιακών Αγώνων, η Πυγμαχία να κυριαρχήσει ξανά στις καρδιές των Ελλήνων όπως της αξίζει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, για να προσθέσει:

Δίνουμε την ψυχή μας υπό αντίξοες συνθήκες για την αναβίωση του Διεθνούς Κυπέλλου Ακρόπολις στο Καλλιμάρμαρο αλλά και για την διάσωση της πυγμαχίας που διάφοροι κύκλοι επιθυμούν την κατάργησή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κάθε καταξίωση Έλληνα αθλητή μόνο συγκίνηση, υπερηφάνεια και πείσμα για υπέρβαση του ανέφικτου μας δίνει».