Καλλιτεχνική κολύμβηση: Στην Αθήνα ο τελικός της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει τον τελικό της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων της καλλιτεχνικής κολύμβησης, όπως ανακοίνωσε η FINA.

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Στην Αθήνα ο τελικός της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων

Η σειρά θα διεξαχθεί σε τρεις αγώνες συν τον τελικό της Αθήνα στις 20-22 Μαΐου. Η σεζόν θα ξεκινήσει με virtual event στις 19-20 Μαρτίου που θα διοργανώσουν από κοινού ΗΠΑ και Καναδάς. Η σειρά θα μεταφερθεί στο Παρίσι 1-3 Απριλίου και στη συνέχεια ο αγώνας θα γίνει και πάλι virtual στην Αυστραλία 7-8 Μαΐου.

Το χρηματικό έπαθλο στους αγώνες της σειράς είναι 257.000 δολάρια και επιπλέον 310.000 δολάρια θα είναι το έπαθλο στον τελικό της Αθήνας.

Αυτό ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA), παρουσιάζοντας το καλεντάρι των αγώνων στο Artistic Swimming World Series για το 2022.

Η Κρυσταλένια Γιαλαμά, μέλος της εθνικής ομάδας δήλωσε στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας:

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που μια από τις καλύτερες κλειστές πισίνες στον κόσμο, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών, θα είναι ο χώρος του FINA Super Final Artistic Swimming World Series 2022. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τις καλύτερες αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης του κόσμου, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη».