Εντυπωσιακό ξεκίνημα της Κίνας με 8 μετάλλια

H παρουσία της Κίνας στους Αγώνες του Πεκίνου μπορεί ήδη να χαρακτηριστεί ως τεράστια επιτυχία, μετά την κατάκτηση οκτώ μεταλλίων, σήμερα την πρώτη ημέρα.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα της Κίνας με 8 μετάλλια

Για μια χώρα που είχε κερδίσει μόνο ένα μετάλλιο στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, η παρουσία της Κίνας στους Αγώνες του Πεκίνου μπορεί ήδη να χαρακτηριστεί ως τεράστια επιτυχία, μετά την κατάκτηση οκτώ μεταλλίων, σήμερα την πρώτη ημέρα.

Οι οικοδεσπότες αναμενόταν να βελτιώσουν τον απολογισμό τους από την Πιονγκτσανγκ πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά η σημερινή εμφάνιση, που περιελάμβανε μετάλλια στο αλπικό σκι και το δίαθλο, απέδειξε ότι αυτοί οι Αγώνες θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημείο καμπής για την Κίνα στα χειμερινά αθλήματα.

Η Ζου Ντακίνγκ κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατάβαση γναικών, στην κατηγορία με προβλήματα όρασης, πριν ακολουθήσουν άλλα επτά μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων των χρυσών στο σπριντ του δίαθλου για τη Γκούο Γιούιε και τον Λίου Ζίξου.

«Αυτό το μετάλλιο σημαίνει ότι στάθηκα στην κορυφή του βάθρου ως, αγωνιζόμενος για τη χώρα μου διεθνώς. Είμαι πραγματικά περήφανος», είπε ο Λιου, ο οποίος έχασε και τα δύο πόδια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ως παιδί.

Η Κίνα ήταν στην κορυφή των μεταλλίων στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο πέρυσι, αλλά είχε περιορισμένη επιτυχία στους προηγούμενους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπου το μοναδικό προηγούμενο μετάλλιο,ένα χρυσό, ήρθε στο κέρλινγκ με αναπηρικό αμαξίδιο στην Πιονγκτσάνγκ.