FINA: Κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία

Κυρώσεις σε Ρωσία, Λευκορωσία και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου. Απέσυρε και το παράσημο που είχε απονείμει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014.

FINA: Κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) λόγω του Πολέμου στην Ουκρανία, αποφάσισε ότι, κανένας αθλητής ή αξιωματούχος των αθλημάτων του υγρού στίβου από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία δεν επιτρέπεται να λάβει μέρος στις διοργανώσεις με το όνομα Ρωσία ή Λευκορωσία.

Ρώσοι ή Λευκορώσοι (είτε ως άτομα είτε ως ομάδες), θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνο ως ουδέτεροι αθλητές ή ως ουδέτερες ομάδες. Δεν πρέπει να επιδεικνύονται εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες ή να παίζονται ύμνοι σε διεθνείς διοργανώσεις υγρού στίβου.

Επίσης, η FINA απέσυρε το παράσημο που είχε απονείμει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014.

«Η FINA εξακολουθεί να ανησυχεί βαθιά για τον αντίκτυπο του πολέμου στην κοινότητα του υγρού στίβου και στον ευρύτερο πληθυσμό της Ουκρανίας. Η FINA θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τη σοβαρή κατάσταση και να λαμβάνει περαιτέρω αποφάσεις ανάλογα με την περίπτωση», αναφέρει στην ενημέρωσή της.

Είχε προηγηθεί η ακύρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης Εφήβων- Νεανίδων που ήταν προγραμματισμένο για τον Αύγουστο, στο Καζάν, καθώς και των FINA Artistic Swimming World Series της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και Diving World Series των Καταδύσεων που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν μαζί στις 8-10 Απριλίου επίσης στο Καζάν.

Το προσεχές διάστημα, θα ανακοινωθεί ο νέος τόπος και χρόνος διεξαγωγής του αγώνα Ρωσία- Ελλάδα για το World League Ανδρών στο πόλο που ήταν αρχικά προγραμματισμένος να γίνει στις 8 Μαρτίου στην Αγία Πετρούπολη.