Σταϊκούρας: «Ξανά λεφτά από το Στοίχημα το 2023», για μπάσκετ, βόλεϊ, Σούπερ Λιγκ 2

Το 2023 θα πάρουν οι ομάδες βόλεϊ, μπάσκετ, Σούπερ Λιγκ 2,  κι άλλα χρήματα από το “Στοίχημα” σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών, που άφησε "παράθυρο" για μικροποσά τον Μάιο, αν και εφόσον... Σε αδιέξοδο οι 3 Λίγκες...

Σταϊκούρας: «Ξανά λεφτά από το Στοίχημα το 2023», για  μπάσκετ, βόλεϊ, Σούπερ Λιγκ 2

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε εξ αρχής "δεν θα πάρετε άλλα λεφτά. Ξανά λεφτά το 2023". Έπεσαν όλοι κάτω από τις καρέκλες τους και μετά από πίεση πρόσθεσε: "θα δούμε σε δυο-τρεις μήνες. Αν θα πάει καλά ο τζίρος του Στοιχήματος θα πάρετε κι άλλα χρήματα"

Το θέμα είναι στην ΚΥΑ έλεγε ότι θα γίνουν δυο εκκαθαρίσεις, στις 30 Ιουλίου και στις 31 Δεκεμβρίου και τα σωματεία μπάσκετ, βόλεϊ και της Σούπερ Λιγκ 2 πίστεψαν ότι πήραν προκαταβολή και θα πάρουν άλλα τόσα τέλος του χρόνου και ...άνοιξαν τον προϋπολογισμό τους. Όταν έγινε η εκκαθάριση όμως στο Υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Από τα 62 εκατομμύρια, τα μισά πήγαν στον επαγγελματικό αθλητισμό και τα άλλα μισά στον ερασιτεχνικό, αλλά το ποδόσφαιρο, η Σούπερ Λιγκ, πήρε τη μερίδα του λεόντος, τα 24 και οι υπόλοιποι ψίχουλα. Από 250.000 το μπάσκετ και από 150.000 το βόλεϊ(κάθε σωματείο)

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος μόλις βγήκε από από το γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη(όπου μίλησαν για την οπαδική βία) δήλωσε: «Έγινε και μία συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο. Για εμάς τα θετικά που βγήκαν ήταν πως ξεκαθαρίστηκε το τοπίο για τη χρηματοδότηση από τη φορολογία του στοιχήματος και μας εξήγησαν τα δεδομένα. Μας έδωσαν ένα χρονοδιάγραμμα 2-3 μηνών για να μπορέσουν οι ομάδες και οι Λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους και να δουν το μέλλον τους. Επιτέλους έρχονται χρήματα που έπρεπε στον αθλητισμό».

Βέβαια μπορεί ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ να είναι αισιόδοξος, αλλά ουδείς εγγυάται ότι θα πάρουν τα χρήματα, ιδιαίτερα την περίοδο, όπου η κυβέρνηση έχει να κλείσει πολλές τρύπες σε ζωτικούς για την επιχειρηματικότητα τομείς.

Γι αυτό τον λόγο προγραμματίζεται για αύριο έκτακτο ΔΣ όπου θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα, ενώ τα σωματεία που έχουν υπολογίσει στο προϋπολογισμό τους τα χρήματα, κινδυνεύουν να βαρέσουν κανόνι...

Στην ΚΥΑ έλεγε ότι το βόλεϊ θα πάρει έως 4 εκατομμύρια, το έως όμως ήταν 1.200.000 και τέλος...

Όσον αφορά το βόλεϊ, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα αποχωρήσει ο Φίλιππος Βέροιας, που έτσι κι αλλιώς είχε οικονομικά προβλήματα, δεν θα γίνουν πλέι άουτ και θα προβιβαστούν 3 από την Πρι Λιγκ. Για την Τετάρτη έχει συγκληθεί έκτακτο ΔΣ της ΕΣΑΠ, όπου θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο αναστολής πρωταθλήματος, με λίγες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.