FINA: Ανακοίνωσε την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου

Είναι επίσημο. Η FINA ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (1/2) την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2023!

FINA: Ανακοίνωσε την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου

Το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Φουκουόκα, 13-29 Μαΐου αναβλήθηκε.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία το πρωί της Τρίτης (1/2) ανακοίνωσε την απόφασή της να αναβάλει τη διοργάνωση και να φέρει…τούμπα όλο τον προγραμματισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου, καθώς λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου μέσα στον Μάιο, είχαν πάει πίσω αρκετές διοργανώσεις και φυσικά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη.

Όπως έκανε γνωστό η FINA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου, το μεγάλο ραντεβού μεταφέρεται λόγω κορονοϊού φυσικά και των κρουσμάτων στην Ιαπωνία, για τον Ιούλιο του 2023. Συγκεκριμένα 14-30/7/2023.

Το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα του Κατάρ, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2023, θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2024!

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης πανδημίας και των μέτρων που ισχύουν επί του παρόντος στην Ιαπωνία, η FINA και οι βασικοί ενδιαφερόμενοι φορείς της Οργανωτικής Επιτροπής Φουκουόκα 2022 συμφώνησαν να προγραμματίσουν το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA για τις 14-30 Ιουλίου 2023.

Το 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA στη Ντόχα του Κατάρ , θα λάβει χώρα πλέον τον Ιανουάριο του 2024. Αυτές οι αποφάσεις έχουν ληφθεί προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων. Η FINA θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην ευημερία των συμμετεχόντων στον αγώνα και να λαμβάνει αποφάσεις το συντομότερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών, προκειμένου να παρέχει ένα μέτρο βεβαιότητας στους αθλητές υδρόβιων στίβου και σε όσους τους υποστηρίζουν», το μήνυμα του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Χουσαΐν Αλ Μουσαλάμ.