Γιώργος Πιλίδης: Η απάντηση της Ομοσπονδίας Πάλης στις καταγγελίες περί στημένων

«Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή μας προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Πάλης σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Γιώργου Πιλίδη

Γιώργος Πιλίδης: Η απάντηση της Ομοσπονδίας Πάλης στις καταγγελίες περί στημένων

Θέση στα όσα υποστήριξε στο Survivor ο Γιώργος Πιλίδης περί απόπειρας «χειραγώγησής» του για να «στήσει» αγώνα πήρε με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας μετά τη δήλωση του Έλληνα πρωταθλητή αντέδρασε και ανέφερε τα εξής:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πιλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό.

Αποκάλυψη Πιλίδη: «Μου έχει ζητηθεί να στήσω αγώνα σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος»

Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πηλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.

Πάλη: Σε απολογία ο Πιλίδης για τα στημένα (vid)Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές - τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα».