Ιστιοπλοΐα: Οκτώ Έλληνες αθλητές στον αγώνα «2021 Youth Sailing World Championships» του Ομάν

Τα ελληνική χρώματα θα εκπροσωπηθούν από 8 ιστιοπλόους στον διεθνή αγώνα «2021 Youth Sailing World Championships», ο οποίος πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Ομάν μεταξύ 11 και 18 Δεκεμβρίου.

Ιστιοπλοΐα: Οκτώ Έλληνες αθλητές στον αγώνα «2021 Youth Sailing World Championships» του Ομάν

Με οκτώ ιστιοπλόους θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στον μεγάλο αγώνα «2021 Youth Sailing World Championships» που θα διεξαχθεί από 11 έως 18 Δεκεμβρίου στο Αλ Μουσανάχ του Ομάν.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία έχει να κάνει με τις κλάσεις της ανάπτυξης. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έκρινε σκόπιμο να στείλει στο Ομάν ταλαντούχα παιδιά με σημαντικές διακρίσεις και δυνατότητες για νέες επιτυχίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του 420 mixed με τα αδέλφια Γιαννούλη, που ουσιαστικά είναι ο προπομπός της κλάσης 470 mixed. Πρόσφατα κατέλαβαν την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιταλίας με τη συμμετοχή 180 αθλητών από 19 χώρες. Την ίδια θέση πήραν και οι Βαρθολομαίου - Γώγου στον ίδιο αγώνα της κατηγορίας Κ19 γυναικών.

Επιπλέον, στα Techno 293 ο Καλπογιαννάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιταλίας στο οποίο έτρεξαν 89 αθλητές από 17 χώρες και τερμάτισε 4ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας. Ενώ η Κωστή στην ίδια κλάση πήρε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Ακόμα, στα Ilca 6 (πρώην Λέιζερ Ράντιαλ) ο Κεφαλλωνίτης τερμάτισε 5ος στο Παγκόσμιο Youth της Ιταλίας ανάμεσα σε 67 αθλητές από 21 χώρες και 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας με τη συμμετοχή 73 αθλητών από 22 χώρες. Η δε Πόρτολου ήταν 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ19.

Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας αναχωρούν αύριο (10/12) και ανά κατηγορία είναι οι εξής:

ΚΛΑΣΗ 420

Ευλάμπιος Γιαννούλης – Ελένη Γιαννούλη (ΙΟΠ)

Δήμητρα Βαρθολομαίου – Μεταξία Γώγου (ΝΟ Παλαιού Φαλήρου)

ΚΛΑΣΗ TECHNO 293 PLUS

Μελέτιος Καλπογιαννάκης (ΑΟ Θαλασσίων Αθλημάτων)

Αιμιλία Κωστή (ΝΑΟ Κέκρωψ)

ΚΛΑΣΗ ILCA 6 (LASER RDL)

Ιάσων Κεφαλλωνίτης (ΝΟ Καλαμακίου)

Βαρβάρα Πόρτολου (ΝΟ Κατοίκων Βουλιαγμένης)

Σημειώνεται, τέλος, ότι αρχηγός της αποστολής θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΙΟ Τάκης Νικηφορίδης και συνοδοί προπονητές οι Χαρίλαος Γκανιάτσας και Δημήτρης Πόλιτο.