Ξιφασκία: Στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με αμαξίδιο

Αυτό το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω, με διοργανώτρια την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ξιφασκία: Στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με αμαξίδιο

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο (11/12) στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Για τα ελληνικά σπαθιά αυτή θα είναι η πρώτη εθνική διοργάνωση του αθλήματος μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια, αλλά και η πρώτη μετά τον θρίαμβο του Τόκιο, όπου ο Πάνος Τριανταφύλλου αποδείχθηκε... συνεπής στο ραντεβού που είχε με το βάθρο των νικητών στο αγώνισμα της σπάθης, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Νικόλαου Πέππα, που ήταν ο πρώτος αθλητής που ασχολήθηκε στην Ελλάδα με την ξιφασκία με αμαξίδιο, αλλά και όλων των κορυφαίων Ελλήνων οπλομάχων (Βασίλης Ντούνης, Γεράσιμος Πυλαρινός, Κέλλυ Λουφάκη, Ευθυμία Βλάμη και άλλοι), δημιουργεί συνθήκες ενός πρωταθλήματος άκρως εντυπωσιακού αλλά και ανταγωνιστικού.

Συνολικά στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν εννέα αθλητές και πέντε αθλήτριες από συνολικά τέσσερις συλλόγους από όλη την Ελλάδα, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να ανοίγει τις πύλες του για να διοργανώσει ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό event.

Οι αγώνες θα εκκινήσουν στις 9:00 το πρωί, ενώ οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 15:00.