Ιστιοπλοΐα: Προπονητικά καμπ για Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 σε Εύβοια, Λευκάδα, Λαύριο

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πραγματοποίησε προπονητικά καμπ στην Εύβοια, τη Λευκάδα και τη Λαυρεωτική για τις κατηγορίες Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 με φόντο τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα που ακολουθούν.

Ιστιοπλοΐα: Προπονητικά καμπ για Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 σε Εύβοια, Λευκάδα, Λαύριο

Τρία προπονητικά καμπ στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA 4 (πρώην Λέιζερ 4,7) διοργανώθηκαν ενόψει των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων.

Συγκεκριμένα έγιναν στον ΝΟ Λίμνης Ευβοίας για τους αθλητές και τις αθλήτριες της Κεντρικής Ελλάδας, στον ΝΟ Λευκάδας για τους ιστιοπλόους της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων και στον ΝΑΟ Λαυρεωτικής για την Περιφέρεια Ευβοϊκού.

Αυτά τα καμπ εντάσσονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το 2022 με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος και την ανακάλυψη ταλέντων πάνω στα οποία θα στηριχθεί το αύριο της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Στην κάθε Περιφέρεια ορίστηκαν καταρτισμένοι προπονητές των κλάσεων, κριτής κανονισμών και γυμναστής που πραγματοποίησαν τα καμπ με συγκεκριμένο πρόγραμμα προπονήσεων.

Τα προπονητικά καμπ αποτελούνται από τέσσερα μέρη, που είναι προπόνηση στη θάλασσα, θεωρία με επίδειξη βίντεο, γυμναστική και κανονισμοί ιστιοπλοΐας.

Στον ΝΟ Λίμνης Ευβοίας έλαβαν μέρος 54 ιστιοπλόοι, στον ΝΟ Λευκάδας 50 και στον ΝΑΟ Λαυρεωτικής 35 ιστιοπλόοι των Όπτιμιστ.