Χιονοδρομία: «Μια ανάσα» από το βάθρο ο Αντωνίου

Πολύ κοντά στο μετάλλιο βρέθηκε ο Γιάννης Αντωνίου σε διεθνή αγώνα τεχνικής κατάβασης στις Άλπεις, ενώ ο Αστέριος Μπάκας έκανε βήμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων του ίδιου αγωνίσματος χιονοδρομίας.

Χιονοδρομία: «Μια ανάσα» από το βάθρο ο Αντωνίου

Σε εξέλιξη είναι η αγωνιστική περίοδος για τα αλπικά αγωνίσματα της χιονοδρομίας, με τους Έλληνες αθλητές να παίρνουν μέρος στους πρώτους αγώνες της σεζόν.

Η πρώτη εβδομάδα για την εθνική ομάδα περιλάμβανε συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες στις Άλπεις, με τους Γιάννη Αντωνίου και Αστέριο Μπάκα να κάνουν τις καλύτερες εμφανίσεις.

Ο Αντωνίου είχε την καλύτερη επίδοση από τους αθλητές μας, δείχνοντας ότι φέτος μπορεί να φτάσει σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα. Στον διεθνή αγώνα στο Τίνιε της Γαλλίας με συνολικό χρόνο 1:31.67 βρέθηκε «μια ανάσα» από το βάθρο, τερματίζοντας στην 4η θέση, ενώ κέρδισε 43,35 βαθμούς FIS στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης.

Σημαντικές επιδόσεις και από τον Αστέρη Μπάκα στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, επίσης στο Τίνιε αλλά και στο Μπονβάλ Αρκ της Γαλλίας. Ο αθλητής μας κέρδισε 84,12 και 78,91 βαθμούς FIS αντίστοιχα και έκανε ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2022.