Πυγμαχία: Η απάντηση της Ομοσπονδίας στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας απάντησε στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών σχετικά με την καταγγελία από τον αποσπασμένο υπάλληλο Χρήστο Τριάντη.

Πυγμαχία: Η απάντηση της Ομοσπονδίας στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών

Η απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας σχετικά με την καταγγελία από τον αποσπασμένο υπάλληλο Χρήστο Τριάντη.

«Με μεγάλη έκπληξη αναγνώσαμε την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας για την φερόμενη «φραστική επίθεση» του προέδρου της Χάρη Μαριόλη προς τον αποσπασμένο υπάλληλο της ομοσπονδίας Χρήστο Τριάντη, η οποία δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και περιέχει σωρεία δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημέρωση της αθλητικής κοινότητας και της κοινής γνώμης και σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας με τις οποίες λειτουργεί το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠ, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε επιγραμματικά τα γεγονότα τα οποία δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης.
Δια στόματος του προέδρου της ΕΟΠ, καθώς και των μαρτύρων που ήταν παρόντες στο καταγγελλόμενο «περιστατικό», δεν υπήρξε ουδεμία «φραστική επίθεση» προς τον καταγγέλλοντα. Ειδικότερα, το εν λόγω συμβάν προέκυψε πριν την συνάντηση μιας αθλήτριας με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, για μια υπόθεση που αφορούσε καταγγελία της για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και οφειλές προς το πρόσωπό της, που όμως έγιναν «καπνός» από την προηγούμενη διοίκηση.

Όπως είχε ενημερωθεί η αθλήτρια στη συνάντηση μπορούσε να παρευρεθεί ο δικηγόρος ή μέλος της οικογένειάς της. Παρά την αρχική προτροπή της διοίκησης, μαζί με την αθλήτρια εμφανίστηκε ο προπονητής της. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Χάρης Μαριόλης εξήγησε στην αθλήτρια ότι επειδή το θέμα είναι λεπτό και αφορά οικονομικά δεδομένα θα έπρεπε η συνάντηση να γίνει ή με το δικηγόρο της ή με τους γονείς της και φυσικά όχι με τον προπονητή.

Σε εκείνο το σημείο ο Χρήστος Τριάντης παρενέβη, ως μη όφειλε, και με την συμπεριφορά του αντί να βοηθήσει ώστε να γίνει ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος ηλέκτρισε περαιτέρω την ατμόσφαιρα. Αναμφισβήτητα ο ρόλος του προπονητή είναι σημαντικός και καθοριστικότατος για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, ενός αθλητή, αλλά όταν πρόκειται για λεπτά θέματα όπως τα οικονομικά στη συνάντηση πρέπει να βρίσκονται η οικογένεια ή ο δικηγόρος για ευνόητους λόγους που δεν χρειάζεται να τους εξηγήσουμε, ούτε να απολογηθούμε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η χρονική στιγμή κατά την οποία ο κ. Τριάντης επιλέγει να προβεί στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του προέδρου της ΕΟΠ, γεννά εύλογες υποψίες για τα κίνητρά του. Είναι ξεκάθαρο ότι εσκεμμένα καλλιεργεί ένα κλίμα απαξίωσης σε βάρος της διοίκησης της ΕΟΠ, εξαπολύοντας εναντίον της συκοφαντικούς ισχυρισμούς, καθώς ενεργεί με μοναδικό κίνητρο προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπό την ανέλιξή του, αδιαφορώντας για το συμφέρον της Ομοσπονδίας.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται για τη συμπεριφορά του αυτή ο κ. Τριάντης είχε λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει και θα πρέπει δεόντως να γνωρίσει και η ΕΟΠ για το οποίο επιφυλάσσεται αρμοδίως.

Τις μεθόδους χειρισμού των προηγούμενων διοικήσεων που κατέκρινε όλος ο κόσμος της πυγμαχίας και μας έκανε να «επαναστατήσουμε» και να βγούμε μπροστά για να φέρουμε την πολυπόθητη αλλαγή που επιζητούσαν όλοι, δεν θα τις επαναλάβουμε διότι απλούστατα και ξεκάθαρα δεν μας εκφράζουν.

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι με αναλήθειες και συκοφαντίες να «ρίξουν λάσπη» χρησιμοποιώντας την παλαιομοδίτικη τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων», δεν θα καταφέρουν να απαξιώσουν την πολιτική την Ομοσπονδίας και να εμποδίσουν τον δυναμικό και σκληρό αγώνα που έχει ξεκινήσει προκειμένου να κάνει το όνειρο όλων των ανθρώπων της ελληνικής πυγμαχίας, των αθλητών και των αθλητριών, των σωματείων αλλά και όλων των φίλων του αθλήματος για ένα καλύτερο δυνατό μέλλον στην Ελληνική Πυγμαχία, πραγματικότητα.

Επί της ουσίας όμως: Θέλουμε να επισημάνουμε στο σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας. Η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας θέλει δίπλα της και όχι απέναντί της τον σύλλογο, θέλει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας προσβλέποντας σε μια συνεχή, στενή και εποικοδομητική συνεργασία.

Τον θέλουμε να έχει το ρόλο του συμβούλου, όπως του αρμόζει προκειμένου να αναπτυχθεί το άθλημα ακόμα περισσότερο και να φθάσει η πυγμαχία εκεί που της αρμόζει. Καθίσταται όμως απαραίτητο, πριν πραγματοποιηθούν (εν προκειμένω αναρτηθούν) οποιεσδήποτε ενέργειες που σχετίζονται με κατηγορία προσώπων και καταστάσεων (εν προκειμένω ψευδών και ανυπόστατων ισχυρισμών) να γίνεται στοιχειώδης και εξονυχιστική ερεύνα, να εισακούονται και να καλούνται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να υπάρχει σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση, να μην γίνεται παραποίηση της πραγματικότητας και κυρίως ο ΣΕΠΠ να μην υποπέσει σε καλοστημένες παγίδες που κάποιοι περίτεχνα στήνουν με καλοστημένα συκοφαντικά αφηγήματα αποσκοπώντας σε ιδία οφέλη.

Εκείνο που οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε, είναι να διαφυλάξουμε την πυγμαχία μακριά από κάθε είδους προσωπικές σκοπιμότητες, από οπουδήποτε αυτές κι αν εκπορεύονται.

Η Ομοσπονδία μας έχοντας πάντα πυξίδα τις αρχές της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ανιδιοτέλειας θα συνεχίσει τον αγώνας της με απώτερο στόχο την μέγιστη προσφορά στην αθλητική μας κοινότητα.

Η πυγμαχία μας αλλάζει, οι αθλητές μας εμπιστεύονται, και εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά, σκληρά και υπεύθυνα».