Καράτε: Πρεμιέρα με καλές εμφανίσεις για την Εθνική ομάδα

Πολύ καλή ήταν η παρουσία των Ελλήνων και Ελληνίδων καρατέκα, στην πρώτη ημέρα του 25ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καράτε Ανδρών Γυναικών που διεξάγεται στο Ντουμπάι, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 αθλητών από 105 χώρες.

Καράτε: Πρεμιέρα με καλές εμφανίσεις για την Εθνική ομάδα

Οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας σε τρεις περιπτώσεις έφτασαν «μια ανάσα» από τα ρεπεσάζ.

Στα +85κ ανδρών ο Γιώργος Τζάνος έμεινε στις λεπτομέρειες εκτός μεταλλίων. Ξεκίνησε ιδανικά με τρεις νίκες και προκρίθηκε στα προημιτελικά φτάνοντας έως τον τελικό του pool στο οποίο συμμετείχε. Εκεί, έχασε 2-1 από τον Κροάτη Άντζελο Κβέσιτς, ο οποίος όμως στη συνέχεια αποκλείστηκε στον ημιτελικό κι έτσι δεν έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον πρωταθλητή μας.

Η Βίκυ Πανετσίδου ήταν εντυπωσιακή με δύο νίκες στην κατηγορία -68κ, αλλά έπεσε πάνω στη χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκιο, την Αιγύπτια Αμπντελαζίζ. Πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις, ηττήθηκε 1-0, όμως η Αμπντελαζίζ αποκλείστηκε αμέσως μετά και δεν «τράβηξε» τη Βίκυ στα ρεπεσάζ, όπου συμμετέχουν όσοι αθλητές ηττήθηκαν από τους δύο φιναλίστ.

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ) ξεκίνησε με νίκη, αλλά έχασε στον Β΄ γύρο από τον Μαροκινό Τσααμπί ο οποίος έφτασε έως τον ημιτελικό και αποκλείστηκε. Έτσι, μετά τους Τζάνο, Πανετσίδου, και ο Μαστρογιάννης έχασε «στο παρά πέντε» την ευκαιρία να διεκδικήσει μετάλλιο στα ρεπεσάζ.

Επίσης, η Έλενα Χατζηλιάδου αποκλείστηκε στον πρώτο της αγώνα για την κατηγορία των +68κ καθώς ηττήθηκε 3-1 από τη Βραζιλιάνα Παντίλια, το ίδιο και ο Βασίλης Βρούτσης (-75κ) με αντίπαλο τον Κολομβιανό Τριβίνο.

Αύριο (17/11) στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ρίχνονται οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Ελλάδας στους προκριματικούς Κούμιτε. Συγκεκριμένα από τις 9 (ώρα Ελλάδας) το πρωί θα αγωνιστούν η Μαρία Στόλη (-55κ), η Χριστίνα Νίκα (-61κ), ο Στέφανος Ξένος (-60κ) και ο Διονύσης Ξένος (-67κ).