Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κ21: Στον τελικό ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πινγκ Πονγκ Κ21.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ Κ21: Στον τελικό ο Σγουρόπουλος

Πολύ σκληρός για να λυγίσει ο Γιάννης Σγουρόπουλος παίρνει ξανά τη θέση του σε ευρωπαϊκό τελικό. Το κατάφερε μάλιστα, με υπέρβαση, έχοντας πετύχει κάτι που για τους περισσότερους θα ήταν ακατόρθωτο με βάση την εικόνα και την εξέλιξη του ημιτελικού. Με τρομερή ανατροπή από 0-3 σετ απέναντι στο 1ο φαβορί του ταμπλό, τον Ρώσο Λεβ Κάτσμαν, νίκησε με 4-3 και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 στο Σπα του Βελγίου.

Το απόγευμα (18:10) διεκδικεί τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του στον θεσμό και τον τέταρτο στο απλό των νεαρών ηλικιών, κλείνοντας μία απίστευτη, μία θριαμβευτική πορεία, που τιμά στο έπακρο τον ελληνικό αθλητισμό γενικά, τους δικούς του κόπους και αφήνει με το στόμα ανοιχτό την παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση.

Μέσα σε μία 5ετία έχει πάρει τέσσερα μετάλλια στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις των μικρών ηλικιών, όλα είναι στο σημαντικότερο αγώνισμα κι ελπίδα όλων είναι να φέρει το χρυσό και από το Βέλγιο.

Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ένας άλλος κορυφαίος Ρώσος, ο Μαξίμ Γκρέμπνεφ. Στον δεύτερο ημιτελικό επιβλήθηκε του Ιρβίν Μπερτρά από τη Γαλλία με 4-1 σετ. Στην καθοδήγηση του Σγουρόπουλου είναι πάντα ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.