Ιστιοπλοΐα: Αρχίζει στις 4 Νοεμβρίου στον Σαρωνικό η «30ή Athens International Sailing Week 2021»

Στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου εκκινούν αυτή την εβδομάδα οι αγώνες της σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης της ιστιοπλοΐας «30ή Athens International Sailing Week 2021» υπό την αιγίδα της ΕΙΟ.

Ιστιοπλοΐα: Αρχίζει στις 4 Νοεμβρίου στον Σαρωνικό η «30ή Athens International Sailing Week 2021»

Μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση πρόκειται να φιλοξενήσει η χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για την «30ή Athens International Sailing Week 2021», το πρώην «Eurolymp», που θα διεξαχθεί στον Σαρωνικό Κόλπο από τις 4 έως και τις 14 Νοεμβρίου.

Τον αγώνα διοργανώνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με έξι ομίλους και θα χωριστεί σε δύο φάσεις. Από τις 4 μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι διεθνείς κατηγορίες και συγκεκριμένα τα Όπτιμιστ (ΝΟΠ Φαλήρου), 420 και Waszp (ΝΟ Τζιτζιφιών Καλλιθέας), Λέιζερ 4,7 (ΝΟ Καλαμακίου), Techno 293 και Plus (ΝΟ Κατοίκων Βουλιαγμένης) και Lightning (ΝΑΟ Βούλας).

Το διάστημα 9 έως 14 Νοεμβρίου θα γίνει ο αγώνας των ολυμπιακών κατηγοριών -παλιών και νέων- που ταυτόχρονα θα είναι και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, από τα οποία θα προκύψουν οι εθνικές ομάδες.

Ο ΝΟΠ Φαλήρου θα διοργανώσει τα 470 mixed, τα Nacra 17 και τα 49er ανδρών, γυναικών, ο ΝΑΟ Βούλας τα Λέιζερ Στάνταρντ και Ράντιαλ και ο ΝΟ Κατοίκων Βουλιαγμένης τα IQFOIL ανδρών, γυναικών.

Στον ΝΟΕ θα γίνουν οι ιστιοδρομίες των ΦΙΝΝ και των ΑΜΕΑ, δηλαδή τα 2,4 mr και τα Hansa 303 και 2,3.

Η πρώτη κούρσα έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (5/11) και μέχρι τότε θα δηλώνονται οι συμμετοχές. Από το εξωτερικό έχουν ήδη δηλωθεί σκάφη από τις Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μάλτα, Ιταλία και την Κύπρο.