Η Σουίτζερ θα τρέξει στο Μαραθώνιο του Λονδίνου

Τον αριθμό συμμετοχής 261 θα φέρει η Αμερικανίδα δρομέας, το νούμερο δηλαδή με το οποίο έτρεξε και στη Βοστώνη.

Η Σουίτζερ θα τρέξει στο Μαραθώνιο του Λονδίνου

Για πρώτη φορά μέρος στον διεθνή Μαραθώνιο του Λονδίνου θα πάρει η Κάθριν Σουίτζερ που θα γίνει τον Απρίλιο, 51 χρόνια μετά τη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Η Αμερικανίδα δρομέας έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1967. Έτσι με τον τρόπο αυτο η Σουίτζερ άνοιξε το δρόμο στις γυναίκες να ρίξουν ακόμη ένα «άβατο» των ανδρών.

Πριν την συμμετοχή της απαγορευόταν η συμμετοχή των γυναικών στο Μαραθώνιο, αλλά η Αμερικανίδα ανέτρεψε τα δεδομένα, παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές την ώρα του αγώνα προσπάθησαν να την παρεμποδίσουν.

Η Σουίτζερ δήλωσε για την συμμετοχή της στο Λονδίνο. «Οι δρόμοι του Λονδίνου αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας των γυναικών, καθώς και των δικαιωμάτων των γυναικών»

Τέλος το 1980 συνέβαλε στην διοργάνωση του Μαραθώνιου Γυναικών στο Λονδίνο.

Η πράξη της αυτή βοήθησε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να επιβάλει τον Μαραθώνιο και των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1984 στο Λος Άντζελες.

«Από τότε και εγώ ήθελα να τρέξω στο Λονδίνο, αλλά ήμουν πολύ απασχολημένη. Τώρα έφθασε η ώρα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα μετάσχω στον αγώνα στις 22 Απριλίου» είπε η Σουίτζερ πού πλέον έχει φτάσει τα 71α χρόνια της ζωής της.