Ιστιοπλοΐα: Δυνατές κούρσες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όπτιμιστ Κ16 στην Παλαιά Φώκαια

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Όπτιμιστ Κ16, που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Φώκαια και μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από το κανάλι της ΕΙΟ στο youtube.

Ιστιοπλοΐα: Δυνατές κούρσες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όπτιμιστ Κ16 στην Παλαιά Φώκαια

Σε πολύ δυνατό αγώνα εξελίχθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της κλάσης Όπτιμιστ (Κ16), το οποίο διοργάνωσε με επιτυχία ο ΝΑΟ Παλαιάς Φώκαιας «Ο Πυθέας».

Έτρεξαν 112 αγόρια και 68 κορίτσια και έγιναν 10 συναρπαστικές ιστιοδρομίες. Ανάμεσά τους ήταν και αθλητές από την Ελβετία και την Κύπρο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο youtube. Έτσι, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας και οι γονείς των παιδιών που έλαβαν μέρος είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τις κούρσες και να σχηματίσουν προσωπική άποψη για τις καιρικές συνθήκες και τις τεχνικές του αθλήματος.

Στα αγόρια την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Πορτοσάλτε του ΑΝΟ Γλυφάδας με 49 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Νικόλαος Βουγιούκας του ΝΟ Καλαμακίου με 52 και τρίτος ο Γιώργος Χατζίνας του ΝΟ Αίγινας με 57.

Στα κορίτσια νικήτρια ήταν η Άννα-Ελισάβετ Γουίντερς του ΝΟ Κατοίκων Βουλιαγμένης με 20 βαθμούς. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Φραγκίσκη Κοσμά του ΝΟ Παλαιού Φαλήρου με 34 και την τρίτη η Ελένη Αλχανάτη του ίδιου ομίλου με 53.