Πανελλήνιοι Αγώνες Σκοποβολής: Η Αλεξοπούλου κορυφαία στο πιστόλι Sport

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα και στο σκοπευτήριο Μαλακάσας διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Σκοποβολής.

Πανελλήνιοι Αγώνες Σκοποβολής: Η Αλεξοπούλου κορυφαία στο πιστόλι Sport

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα και στο σκοπευτήριο Μαλακάσας διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο (30-31/10) οι Πανελλήνιοι Αγώνες Σκοποβολής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα με πυροβόλα τουφέκια στην απόσταση των 50 μέτρων, και το αγώνισμα των 25 μέτρων στο Sport Πιστόλι Γυναικών.

Η Αλεξοπούλου κορυφαία στο πιστόλι Sport

Έχοντας τερματίσει δεύτερη πέρσι και πρόπερσι, η Ευαγγελία Αλεξοπούλου (Σ.Ο. Σπάρτης – ΕΛ.ΑΣ.), φέτος ήταν η χρονιά της για να κατακτήσει την κορυφή του βάθρου! Μετά τον προκριματικό, όπου τερμάτισε πρώτη (544), ισόπαλη με την Αθανασία Κανελλοπούλου (Α.Ο. Μάνης Νίκανδρος – Λ.Σ.) αλλά με τρία κεντρικά δεκάρια περισσότερα, ήταν η πλέον εύστοχη στον τελικό τερματίζοντας πρώτη με 20 επιτυχίες. Η Αικατερίνη Βέλια (Σ.Σ. Βόλου) πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Μαρία Αργυροπούλου (Α.Ο.Μ. Νίκανδρος) το χάλκινο. Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας κατέκτησε την πρώτη θέση στο ομαδικό του αγωνίσματος, με αυτές του Σ.Σ. Βόλου και της Σ.Λ. Ζευς να ακολουθούν.

Ο Κολοβός στο πρηνηδόν

Ο Κωνσταντίνος Κολοβός (Σ.Ο. Αποφοίτων ΑΣΟΕΕ) επικράτησε στο Τουφέκι Πρηνηδόν Ανδρών (589/600) μόλις έναν βαθμό μπροστά από τον συναθλητή του Ευάγγελο – Αθανάσιο Μαντά. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ιγνάτιος Ψυλλάκης (Σ.Σ. Βόλου) με σκορ 583. Η ομάδα του Σ.Ο.Α. ΑΣΟΕΕ έχοντας τους δυο πρώτους της ατομικής κατάταξης στη σύνθεσή της, εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομαδικού, με τους Σ.Ο. ΔΕΗ και Σ.Σ. Βόλου στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Βερτούδος στο Τουφέκι Τριών Στάσεων

Στο ιδιαίτερα απαιτητικό Ολυμπιακό Αγώνισμα του Τουφεκιού Τριών Στάσεων πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Βερτούδος (Παγκρήτιος Α.Σ.). Έχοντας τη διάκριση του ασημένιου μεταλλίου από πέρσι, προκρίθηκε δεύτερος για τον τελικό, όπου φάνηκε σταθερά ακριβής και πήρε νίκη και τίτλο. Ο Νικόλαος Βασιλείου (Σ.Ο. Λαμίας) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γεώργιος Μαραγκός (Σ.Σ. Βόλου). Κορυφαίοι στην ομαδική κατάταξη οι σκοπευτές του Σ.Ο. ΔΕΗ, με τις ομάδες του Παγκρήτιου Α.Σ. και του Σ.Ο. Λαμίας να συμπληρώνουν την τριάδα του βάθρου.