Μεσογειακοί Αγώνες 2023: Υπεγράφη η σύμβαση για τη διοργάνωση

Η Σύμβαση Διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» υπεγράφη σήμερα (22/10), ενώ παραδόθηκε η Σημαία από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

Μεσογειακοί Αγώνες 2023: Υπεγράφη η σύμβαση για τη διοργάνωση

Με κάθε επισημότητα υπεγράφη σήμερα (22/10) η Σύμβαση Διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και παραδόθηκε η Σημαία από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

Στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες θα συμμετάσχουν και οι 26 χώρες από τις τρεις ηπείρους της λεκάνης της Μεσογείου και οι συμμετέχοντες αθλητές υπολογίζονται σε 1.500. Θα διεξαχθούν τουλάχιστον 13 αθλήματα ως εξής:

* στην παραλία του Καρτερού εκείνα της άμμου (Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Χάντμπολ, Τένις, Πάλη, Καράτε)
* στην παραλία της Αμμουδάρας στο Μαλεβίζι η Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, το Θαλάσσιο Σκι και το Τρίαθλο
* στην παραλία Μαλλίων στη Χερσόνησο η Κωπηλασία, το Κάνοε και το Κάιτσερφ
* και στο ανοιχτό κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ η Τεχνική Κολύμβηση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι τρεις παραλιακοί μας Δήμοι, με την εγγύηση της Πολιτείας, της Κυβέρνησης και μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να φιλοξενήσουμε αυτό το μοναδικό αθλητικό γεγονός, των 26 χωρών από τις 3 ηπείρους στη λεκάνη της Μεσογείου. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τη χώρα μας, από το να της εμπιστεύονται την υλοποίηση μιας διοργάνωσης, που ενώνει τους λαούς και θα προβάλει στο παγκόσμιο στερέωμα τόσο το αθλητικό θέαμα, όσο και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της Κρήτης μας».

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε πως «η τοπική μας κοινωνία δραστηριοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία αθλημάτων και η περιοχή διαθέτει τεράστιο φυσικό παράκτιο πλούτο και μεγάλη αθλητική ιστορία. Το βασικότερο όμως, έχουμε τη θέληση να πετύχουμε και είμαι βέβαιος ότι θα αριστεύσουμε.

Τα σύγχρονα έργα αθλητικών υποδομών που έχουν προγραμματιστεί ενόψει της διοργάνωσης, η κινητοποίηση όλων των αθλητικών, παραγωγικών και τουριστικών φορέων της περιοχής, αλλά και η εμπειρία που έχει συνολικά η χώρα μας από τη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα το 2019, δημιουργούν μια δυνατή “συνταγή”. Τη “συνταγή” της επιτυχίας».

Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Νταβίντε Τιτσάνο, υπογράμμισε ότι «είναι η 2η φορά που οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες διοργανώνονται στην Ελλάδα και χαίρομαι που επιστρέφουν. Υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να γίνουν άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις και είμαι βέβαιος για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΕ, φυσικά τους δημάρχους και να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον υφυπουργό για τη θερμή υποδοχή, την προσπάθεια και για τη στήριξή του στη διοργάνωση. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε για αυτούς τους αγώνες. Η Κρήτη, η δική σας πατρίδα, ο πολιτισμός σας, είναι και δικός μας πολιτισμός και δική μας πατρίδα και είμαι βέβαιος ότι θα το νιώσουν όλοι όσοι θα συμμετέχουν στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του Ηρακλείου».