Πετρούνιας: «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλησε να δώσει διευκρινήσεις μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, για το κίνημα του #metoo.

Πετρούνιας: «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω»

Με δήλωσή του την οποία και δημοσιοποίησε σε story στο λογαριασμό του στο instagram ο Λευτέρης Πετρούνιας σχολίασε την έκταση που πήρε η αρχική του δήλωση, κάνοντας λόγο για διαφορετική κατεύθυνση που πήρε αυτή από όσα πρεσβεύει.

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη», έγραψε στο story του.

Σε δεύτερη ανάρτησή του, "θύμισε" τι είχε "ανεβάσει" την ημέρα που έγινε γνωστή η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Θυμίζουμε, ο ολυμπιονίκης, ρωτήθηκε για το κίνημα του #metoo και τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις / παρενοχλήσεις, απαντώντας πως δεν είναι σίγουρος για το αν υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, σημειώνοντας πως «αν υπήρξαν, λυπάμαι πολύ».

Άφησε μάλιστα αιχμές, λέγοντας πως δεν έχει δει αθλητή που έχει πετύχει τους στόχους του, να έχει προχωρήσει σε μία ανάλογη καταγγελία.

«Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Πετρούνια.