Πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μπεντινίδης στη διοργάνωση των βετεράνων στο Λουτράκι

Το χρυσό μετάλλιο με τρομερές εμφανίσεις κατέκτησε ο Εμζάριος Μπεντινίδης στα 88 κιλά της ελευθέρας πάλης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων του Λουτρακίου.

Πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μπεντινίδης στη διοργάνωση των βετεράνων στο Λουτράκι

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Εμζάριος Μπεντινίδης, κατακτώντας το πρώτο χρυσό και συνολικά το τρίτο μετάλλιο για την ελληνική πάλη στα 88 κιλά ελευθέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων που διεξάγεται στο Λουτράκι.

Ο Έλληνας παλαιστής ήταν ασταμάτητος σε όλη την πορεία του στη διοργάνωση. Στον προημιτελικό ο Μπεντινίδης νίκησε με τεχνική υπεροχή (12-0) τον Ουκρανό Ιγκόρ Γκάβριλετς και με τον ίδιο τρόπο ξεπέρασε και το εμπόδιο του Τούρκου Αλί Βαρόν (12-0).

Στον τελικό ο παγκόσμιος πρωταθλητής τέθηκε αντιμέτωπος με τον Οκτάβιους Τρέιβον Μπέλαμι από τις ΗΠΑ. Ο Μπεντινίδης τέλειωσε και τον τρίτο και σημαντικότερο αγώνα του στη διοργάνωση με τεχνική υπεροχή (10-0) και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος! Ήρθα για το χρυσό. Ήθελα να πάρω χρυσό μετάλλιο μόνο με την Ελλάδα. Για αυτό προετοιμάστηκα, για αυτό έχασα έξι κιλά. Ευχαριστώ όλους όσοι μας βοήθησαν, που ήθελαν να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Ήρθα για να ακούσω τον εθνικό ύμνο. Ήρθα σε μία εξαιρετική διοργάνωση, όπου όλα ήταν τέλεια και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης», δήλωσε λίγο μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ο Μπεντινίδης.

Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε και ο Μανώλης Καραβάνος στα 78 κιλά. Στον ημιτελικό, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και ο τελικός της συγκεκριμένης κατηγορίας, ηττήθηκε με 5-0 από τον Ισπανό Μοχάμαντ Αχμάντι Αφσάρ. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ο Καραβάνος μετά από μεγάλη μάχη, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ηττήθηκε με πτώση από τον Τόμας Έντγουιν Ντόναχιου (ΗΠΑ) και έμεινε εκτός μεταλλίων.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Ελλάδα είχε πανηγυρίσει άλλα δύο μετάλλια, αμφότερα στα 130 κιλά της Δ' κατηγορίας, το ασημένιο από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και το χάλκινο από τον Απόστολο Στάμο.