Αυγενάκης: «Θα διεκδικήσουμε τους Μεσογειακούς του 2030»

Μετά την ανάληψη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2023 από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει τους Αγώνες του 2030

Αυγενάκης: «Θα διεκδικήσουμε τους Μεσογειακούς του 2030»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2030.

Αφορμή ήταν η χθεσινή (14/10) ανάθεση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων του 2023 στο Ηράκλειο και ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι επόμενος στόχος είναι η ανάληψη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, που για τελευταία φορά φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας το 1991.

Ο κ. Αυγενάκης στάθηκε σε ένα ακόμα σημαντικό γεγονός, καθώς η Κρήτη θα βρεθεί από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου στο επίκεντρο του παγκόσμιου Ολυμπιακού και Αθλητικού κινήματος. Κι αυτό γιατί θα φιλοξενηθεί τελικά στο Ηράκλειο, η 25η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC).

Σε αυτή θα συμμετάσχουν, θα συζητήσουν και θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του παγκόσμιου αθλητισμού, οι 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές όλου του κόσμου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και εκπρόσωποι των Διεθνών Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων.