Καπράλος: «Η ΕΟΕ περιμένει από το κράτος ποσοστό από τα έσοδα του γηπέδου Καραϊσκάκη»

Ποσοστό επί των εισπράξεων του γηπέδου Καραϊσκάκη δικαιούται από το κράτος ήδη από το 2019 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, σε συνέντευξή του.

Καπράλος: «Η ΕΟΕ περιμένει από το κράτος ποσοστό από τα έσοδα του γηπέδου Καραϊσκάκη»

Σχετικά με συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, σε αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ και για αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων αλλά και παρερμηνειών, η ΕΟΕ παραθέτει την πλήρη απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του Καπράλου:

Σπύρος Καπράλος: «Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είναι ένα γήπεδο το οποίο ανήκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με απόφασή της και προκειμένου να γίνουν οι τελικοί του ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το παραχώρησε στην κυβέρνηση και αυτή από τη μεριά της το παραχώρησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, τότε ήταν μία άλλη εταιρεία».

Δημοσιογράφος: «Είχε αναλάβει μία άλλη εταιρεία τη δημιουργία του νέου Καραϊσκάκη».

Σ. Κ.: «Βεβαίως και για 49 χρόνια θα έχει τη χρήση του Σταδίου Καραϊσκάκη. Μετά από 49 χρόνια το γήπεδο αυτό θα επανέλθει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έτσι προβλέπεται από τη σύμβαση».

Δημ.: «Υπήρξε πρόβλεψη αντιτίμου για τη χρήση;».

Σ. Κ.: «Θα σας πω. Όχι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν παίρνει τίποτα από αυτό, αλλά προβλεπόταν από το ελληνικό κράτος ότι μετά τον 15ο χρόνο θα παίρνει ένα ποσοστό των εισπράξεων του σταδίου. Ήταν κάτι που είχαμε ζητήσει κι εμείς».

Δημ.: «Από το 2019 δηλαδή».

Σ. Κ.: Βεβαίως από το 2019. Ήταν πέρσι μία χρονιά που δεν υπήρξαν πολλές εισπράξεις, επειδή ήταν κλειστά τα γήπεδα λόγω της πανδημίας. Αλλά είναι κάτι που έχουμε ζητήσει κι εμείς από τον υπουργό Αθλητισμού, ώστε όπως γινόταν παλιά, που έπαιρνε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ένα ποσοστό από τα έσοδα του σταδίου που το χρησιμοποιούσαν τότε ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το ποσοστό θα το δώσει το κράτος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών. Άλλωστε όλα μας τα έσοδα, αφού καλύψουμε τα γενικά έξοδα, πηγαίνουν στην προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών, των διακεκριμένων μάλιστα».