Ντάλεϊ: «Δέκα κράτη εξακολουθούν να τιμωρούν τους γκέι με την ποινή του θανάτου»

Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, Τομ Ντάλεϊ ζήτησε να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 οι χώρες που τιμωρούν τους γκέι με την ποινή του θανάτου!

Ντάλεϊ: «Δέκα κράτη εξακολουθούν να τιμωρούν τους γκέι με την ποινή του θανάτου»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των καταδύσεων, Τομ Ντάλεϊ, έκανε στόχο της ζωής του να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσες χώρες τιμωρούν με την ποινή του θανάτου τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Ο Βρετανός τιμήθηκε στα Attitude Awards και, κατά την παραλαβή του βραβείου του, διακήρυξε την αποστολή του.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να φέρουμε την αλλαγή, αντί απλώς να υπογραμμίζουμε ή να ρίχνουμε φως σε αυτά τα πράγματα», δήλωσε. «Έτσι θέλω να γίνει αποστολή μου και ελπίζω πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 να τα έχω καταφέρει, ώστε να μην επιτραπεί στις χώρες που ποινικοποιούν και τιμωρούν δια θανάτου τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, να διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Ντάλεϊ υπογράμμισε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο υπήρξαν περισσότεροι ΛΟΑΤΚΙ αθλητές από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στο παρελθόν, αλλά συμπλήρωσε πως: «Δέκα κράτη εξακολουθούν να τιμωρούν τους γκέι με την ποινή του θανάτου, και ακόμα τους επιτρέπεται να διαγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόσθεσε ότι αυτά τα κράτη δεν θα έπρεπε να διοργανώνουν διεθνή αθλητικά γεγονότα, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ: «Το Μουντιάλ θα γίνει στο Κατάρ που έχει ακραίους κανόνες κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και των γυναικών, και νομίζω ότι θα έπρεπε να φιλοξενείται ένα αθλητικό γεγονός σε μία χώρα που ποινικοποιεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».