Κωπηλασία: Χρυσές Νεάνιδες στο διπλό σκιφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι Νατσιούλα και Φράγκου!

Η Στυλιανή Νατσιούλα και Ευαγγελία Φράγκου πήραν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, Εφήβων - Νεανίδων, που διεξάγεται στο Μόναχο! Χάλκινο μετάλλιο και για την Ελληνική τετράκωπο (Βακοπούλου, Μακρυγιάννη, Παπατέρπου, Χαραλαμπίδου) !

Κωπηλασία: Χρυσές Νεάνιδες στο διπλό σκιφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι Νατσιούλα και Φράγκου!

Με βαρύτερες τις αποσκεύες τους, κατά ένα ...χρυσό μετάλλιο, επιστρέφουν οι Στυλιανή Νατσιούλα και Ευαγγελία Φράγκου, από το Μόναχο, αφού κατέλαβαν την πρώτη θέση στο διπλό σκιφ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων, που φιλοξενήθηκε εκεί.

Μετά από μάχη με Λευκορωσία και Σλοβενία στο πρώτο μισό της κούρσας (όπου η διαφορά ήταν στο δευτερόλεπτο) το ρυθμό που έδωσε το Ελληνικό πλήρωμα δεν μπόρεσαν ν’ ακολουθήσουν οι αντίπαλοι του.

Έτσι τερμάτισε εύκολα πρώτο σε χρόνο 7:25.96, με την Σλοβενία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (7:31.87) και την Λευκορωσία την τρίτη (7:35.08).

Δεν ήταν όμως η μόνη επιτυχία για την Ελληνική αποστολή στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας αφού, νωρίτερα, την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η τετράκωπος με τις Ευαγγελία Βακοπουλου-Λεμόνια Μακρυγιαννη-Παρθένα Παπατερπου-Ελένη Χαραλαμπιδου.

Τερμάτισαν με χρόνο 7:26.11, πίσω μόνο από Ρουμάνες κι Ιταλίδες.

Από εκεί και πέρα ακόμα τρία ελληνικά πληρώματα τερμάτισαν πέμπτα:
- οι Στράτος Τριανταφύλλου και Ανδρέας Αθανασιάδης - Καούδης με χρόνο 6:58.04 στο διπλό σκιφ εφήβων.

- στον τελικό του σκιφ η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη με 8:29.23
- στον τελικό των εφήβων και ο Ιάσωνας Εξαρχος που έκανε χρόνο 7:37.90.

Στον β’ τελικό στην δίκωπο οι Μπουρνούτος και Βελλίδης τερμάτισαν στην 2η θέση με χρόνο 7:31.14.

Στον β’ τελικό η τετράκωπος των εφήβων αποτελούμενοι από τους Σπύρο Γεωργίου, Γιώργο Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Αδαμ και Ανδρέα Καρέτσο, τερμάτισε στην τέταρτη θέση με χρόνο 6:49.20.