ΙΟΠ: «Θλιβερό να διώκονται αθλητές στα δικαστήρια»

Μετά τις καταγγελίες των Μπεκατώρου και Κακλαμανάκη που είναι σε ανοιχτή κόντρα με την διοίκηση της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, η ΕΙΟ έχει προχωρήσει σε αγωγές.

ΙΟΠ: «Θλιβερό να διώκονται αθλητές στα δικαστήρια»

Τα σωματεία πλέον αντιδρούν και ζητούν να πέσουν οι τόνοι, όπως ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, τόνισε πως στηρίζει τον Νίκο Κακλαμανάκη, θεωρώντας άδικο να σύρεται στα δικαστήρια ένας Ολυμπιονίκης.

Η ανακοίνωση του ΙΟ Πειραιώς

«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς αριθμεί 84 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον Ελληνικό Αθλητισμό και το Ολυμπιακό ιδεώδες.

Σε όλη αυτή την πορεία έχει προσφέρει στην Ελλάδα 5 Ολυμπιακά Μετάλλια με 9 Ολυμπιονίκες, Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά μετάλλια, αλλά και αμέτρητες Πανελλήνιες νίκες.

Μοναδικός σκοπός του πάντα η διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, σεβόμενος και διαδίδοντας την σημασία του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Με αυτά τα ιδανικά ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε παρών για το καλό του Ελληνικού αθλητισμού.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σήμερα, στέκεται στο πλευρό του Νικόλα Κακλαμανάκη, του Ολυμπιονίκη που τίμησε όσο λίγοι την Ελλάδα και του δόθηκε η τεράστια τιμή να ανάψει με τη Φλόγα το βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό του Κακλαμανάκη και κάθε αθλητή που επί σειρά ετών κόπιασε και προσπάθησε κάνοντας προσωπικές θυσίες και δαπάνες για να ανέβει στο βάθρο των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων και να κάνει όλη την Ελλάδα υπερήφανη με το άκουσμα του Εθνικού ύμνου.

Ο «Γιος του Ανέμου» Νικόλας Κακλαμανάκης, κλήθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στην Βουλή, στον ναό της Δημοκρατίας και κατέθεσε την άποψη ενός Ολυμπιονίκη, ενός αθλητή που αγωνιά για το άθλημά του, στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, όπως όφειλε να κάνει ως πολίτης και ως εξέχων αθλητής. Αυτό για κάποιους θεωρήθηκε παράπτωμα στέλνοντας τον στα δικαστήρια.

Πάγια θέση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς είναι, ότι οι όποιες διαφορές, πρέπει να λύνονται μέσα από τις διαδικασίες της αθλητικής οικογένειας (Πειθαρχικών μηχανισμών – αρμόδια Αθλητικά όργανα) και όχι στις αίθουσες των πολιτικών δικαστηρίων!

Με την ευχή να νικήσει ο αθλητισμός!»