Μοχάμεντ Άλι: Πουλήθηκε για πάνω από 800.000 ευρώ η συλλογή σκίτσων του!

Για ποσό μεγαλύτερο των 800.000 δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία η συλλογή σκίτσων και σχεδίων του τεράστιου Μοχάμεντ Άλι στη Νέα Υόρκη.

Μοχάμεντ Άλι: Πουλήθηκε για πάνω από 800.000 ευρώ η συλλογή σκίτσων του!

Έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 819.273 ευρώ πουλήθηκε η συλλογή σκίτσων και σχεδίων του Μοχάμεντ Άλι, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ποσό που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο πολύτιμο κομμάτι της συλλογής, ένα σχέδιο του 1978 με τίτλο «Sting Like A Bee», από τη διάσημη φράση του πυγμάχου «Float like a butterfly sting like a bee», είχε εκτιμηθεί από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams μεταξύ 35 και 52 χιλιάδων ευρώ, όμως πουλήθηκε έναντι 366.585 ευρώ!

Ένα άλλο έργο του αείμνηστου παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών είναι ένας πίνακας σε καμβά με τη σημαία των ΗΠΑ και την επιγραφή «Σ' αγαπώ Αμερική», με υπογραφή και ημερομηνία «Φεβρουάριος 1979», το οποίο πουλήθηκε για 129.557 ευρώ.

Ο Μοχάμεντ Άλι δοκίμασε το χέρι του και στο σχέδιο, κυρίως με άτυπο τρόπο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, πιθανότατα εμπνευσμένος από τον πατέρα του, τον ζωγράφο Κάσιους Κλέι Ερ.

Τα έργα προέρχονται από τη συλλογή του Ρόντνεϊ Χίλτον Μπράουν, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Άλι στον καλλιτεχνικό τομέα. Ο Άλι, που θεωρείτο και θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών, πέθανε το 2016 ύστερα από μάχη 32 ετών με τη νόσο του Πάρκινσον.