Όλα έτοιμα για τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού - Έναρξη στις 6 Οκτωβρίου

Με ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης των «3ων Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού», την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όλα έτοιμα για τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού - Έναρξη στις 6 Οκτωβρίου

Με ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου ο αθλητισμός θα «συναντάει» την τεχνολογία, τη μουσική και την ελληνική κουλτούρα, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης των «3ων Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού», την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Από τις 18:00, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο θ’ ανοίξει τις θύρες του για το κοινό, το οποίο θα έχει ελεύθερη πρόσβαση ακολουθώντας τους υγειονομικούς κανόνες (μάσκες και αποστάσεις), προκειμένου ν’ απολαύσει το υπερθέαμα που θα «ντύσει» την τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωσης ομαδικών αθλημάτων που φιλοξένησε η Ελλάδα. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αθλητές και αθλούμενοι από 37 χώρες.

Η Τελετή Έναρξης θα αρχίσει στις 19.30 με την καθιερωμένη παρέλαση των συμμετασχόντων. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρου Καραβούλη, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του προέδρου των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Ντιντιέ Μπεσέιγ. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών θ’ αρχίσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο θα ξυπνήσει μνήμες από Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Με χαρά σας προσκαλούμε στην Τελετή Έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας. Εκατοντάδες αθλητές από 38 χώρες θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Η είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι ελεύθερη για το κοινό και περιμένουμε τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν για να παρακολουθήσουν ένα ωραίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια Νιόβη Καραβούλη.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει με σόου, υπό τους ήχους του Βαγγέλη Παπαθανασίου από τους «Δρόμους της Φωτιάς», στο οποίο η τεχνολογία θα «ανταμώνει» με τη μουσική. Αμέσως μετά η πρωταθλήτρια του τραμπολίνο Λίλα Κασάπογλου θα πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, κορυφαίες αθλήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, από τους συλλόγους Αμαζόνες και Γύμναθλος, θα παρουσιάσουν στο κοινό χορογραφία ειδικά διαμορφωμένη για την Τελετή.

Θα ακολουθήσουν σόου ακροβατικής γυμναστικής από αθλητές και αθλήτριες του Φοίνικα Αθηνών και του γυμναστηρίου cosmogym, εναέριος χορός πλαισιωμένος με ατμοσφαιρική μουσική ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το «Welcome to Greece» όπου, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Κούρτη, Leader Drummer της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό πρόγραμμα με κρουστά, μουσική, χορό, το οποίο θα ολοκληρωθεί με συρτάκι, κάτι που αναμένεται να ξεσηκώσει τους εκατοντάδες ξένους που θα βρεθούν στη χώρα μας για τη διοργάνωση. Μαζί τους στη σκηνή η εξαιρετική σοπράνο Ελένη Σταμίδου.

Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου και οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος σε 28 αγωνίσματα, τα οποία θα διεξαχθούν σε στάδια που έχουν φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες κλπ.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες εργασιακού αθλητισμού, πέραν των άλλων θα συμβάλουν στην τόνωση της τουριστικής αγοράς και της ελληνικής οικονομίας, με την παρουσία χιλιάδων αθλητών και των συνοδών τους τον Οκτώβριο στην Αθήνα. Εξάλλου πολλοί από τους διαγωνιζόμενους έχουν προγραμματίσει να παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα μας και να συνδυάσουν τους αγώνες με μίνι διακοπές συνεκτιμώντας τις συνθήκες ασφάλειας για τις οποίες διακρίνεται η Ελλάδα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αρωγή και υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής ως Συνδιοργανώτριας αρχής, ενώ παράλληλα έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και τυγχάνει της σημαντικής αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας, του Δήμου Γαλατσίου, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλών ακόμη φορέων και εθνικών ομοσπονδιών.