Ο θρύλος της πυγμαχίας Μάνι Πακιάο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση!

Ο Μάνι Πακιάο, παγκόσμιος πρωταθλητής σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες βαρών στην πυγμαχία, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου.

Ο θρύλος της πυγμαχίας Μάνι Πακιάο ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση!

Την απόφαση να δώσει τέλος στην υπέρλαμπρη καριέρα του ύστερα από 28 ολόκληρα χρόνια, πήρε ο Μάνι Πακιάο. Ο σπουδαίος πυγμάχος από τις Φιλιππίνες γνωστοποίησε επίσημα την απόφασή του την Τετάρτη (29/9), μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Στους καλύτερους φιλάθλους και στο καλύτερο σπορ στον κόσμο, λέω ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ για όλες τις υπέροχες μνήμες. Αυτή είναι η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει ποτέ, αλλά το κάνω με πλήρη συνείδηση και αποδοχή. Κυνηγήστε τα όνειρά σας, δουλέψτε σκληρά και δείτε τι θα συμβεί. Αντίο πυγμαχία», έγραψε ο 42χρονος.

Η απόφαση του Πακιάο να κρεμάσει τα γάντια του αποτελεί αναμφίβολα πλήγμα προς το άθλημα της πυγμαχίας, δεδομένου ότι παρά την ηλικία του, παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του μποξ και ένας από τους καλύτερους πυγμάχους στον κόσμο.

Ο «Πακ-Μαν», όπως ήταν ένα από τα παρατσούκλια που του «κόλλησε» στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, αποσύρεται από την ενεργό δράση όντας ο μοναδικός πυγμάχος στην ιστορία που κέρδισε παγκόσμιους τίτλους σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες βαρών.

Πρωταγωνίστησε σε πάμπολλους σπουδαίους αγώνες, έχοντας πανηγυρίσει νίκες επί τεράστιων ονομάτων του μποξ, όπως για παράδειγμα οι Όσκαρ Ντε Λα Χόγια, Χουάν Μανουέλ Μάρκες, Μάρκο Αντόνιο Μπαρέρα, Έρικ Μοράλες, Μιγκέλ Κότο, Σέιν Μόζλεϊ, Ρίκι Χάτον, Τιμ Μπράντλεϊ, Έιντριαν Μπρόνερ, Τιμ Μπράντλεϊ και Κιθ Θέρμαν.

Αποσύρεται με τελικό ρεκόρ 62 νίκες, 8 ήττες και 2 ισοπαλίες σε σύνολο 72 αγώνων, ενώ οι 39 από τις νίκες του ήρθαν με νοκ άουτ.

Οι μόνοι πυγμάχοι που κατάφεραν να τον κερδίσουν ήταν οι Έρικ Μοράλες (στην πιο καθαρή ίσως ήττα του στα σημεία), Χουάν Μανουέλ Μάρκες (ο μόνος που τον κέρδισε με νοκ άουτ ύστερα από χτύπημα στο πρόσωπο), Φλόιντ Μεϊγουέδερ, Τίμοθι Μπράντλεϊ (το αποτέλεσμα αμφισβητήθηκε έντονα), Ρούστικο Τορεκάμπο, Μεντγκοέν Σινγκσουράτ, Τζεφ Χορν και Γιορντένις Ουγκάς.