Ξιφασκία: Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος των εσωτερικών διοργανώσεων Ξιφασκίας με την διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών.

Ξιφασκία: Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Φινάλε στην αγωνιστική περίοδο των εσωτερικών διοργανώσεων Ξιφασκίας 2020-21 με την ολοκλήρωση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών σε όλα τα όπλα, που φιλοξενήθηκαν τα τρία τελευταία σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, υπό αυστηρή τήρηση των εγκεκριμένων Υγειονομικών Πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, κ. Ιωάννης Λιγνός, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις ιδιαίτερες δυσκολίες προπόνησης, άθλησης και διεξαγωγής αγώνων, εξαιτίας της πανδημίας, έγιναν με επιτυχία όλες οι προγραμματισμένες εσωτερικές διοργανώσεις της σεζόν:

«ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ»

«Μπαίνουμε ήδη στη νέα αγωνιστική σεζόν έχοντας ολοκληρώσει άψογα, με συμμετοχές αθλητών-αθλητριών-Συλλόγων ανέλπιστα πολλές, κόντρα στις συνθήκες που είχαν προηγηθεί, με τα μεγάλα διαστήματα αναγκαστικής αποχής, λόγω lock down, κάτι που δείχνει το πάθος των παιδιών μας να αγωνισθούν, όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα: Παίδων, Εφήβων, Νέων-Νεανίδων, Ανδρών-Γυναικών.
Είχαμε αρκετό κόσμο στους αγώνες και δεσμευόμαστε, οδεύοντας και ευελπιστούμε απρόσκοπτα πλέον, στη νέα αγωνιστική περίοδο, ότι θα φέρουμε και ακόμα περισσότερο κοινό κοντά στο άθλημα» δήλωσε ο κ. Λιγνός και πρόσθεσε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του προκατόχου του, κ. Μανώλη Κατσιαδάκη, αποκαλώντας τον, «κεφάλαιο της Ελληνικής Ξιφασκίας»:

«Ο Μανώλης Κατσιαδάκης, ήταν, είναι και παραμένει το τεράστιο κεφάλαιο μας. Ο άνθρωπος με την ανυπολόγιστη συνδρομή δεκαετιών στο άθλημα, στην κεφαλή της Ε.Ο.Ξ. και που με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της F.I.E., της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μας στηρίζει πάντα εντός και εκτός συνόρων».

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής του διημέρου (25-26/9) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Ξίφους Ασκήσεως Α-Γ 2021. Στο ομαδικό ο σύλλογος του Αιγάλεω ήταν πρωταθλητής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ενώ στο ατομικό των ανδρών, ο αθλητής του, Νίκος Κοντοχριστόπουλος εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο. Πρωτιά στο ατομικό γυναικών για την Μαρία Ελένη Χαλδαίου της Α.ΞΙ.Α.

Τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Ατομικό Ανδρών: Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ) ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου νικώντας στον τελικό των Ανδρών τον Ραφαήλ Απόστολο Σούλιο (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ) με 15-10. Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Ηλίας Γιάννος-Ρίζος (Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ) και ο Βασίλης Στάντσιος (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ).

Ατομικό Γυναικών: Τον τίτλο για το 2021 κέρδισε η Μαρία Ελένη Χαλδαίου (Α.ΞΙ.Α.) νικήτρια σε έναν συγκλονιστικό τελικό της Κατερίνας Μαρίας Κοντοχριστοπούλου (Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ) με 15-14. Το χάλκινο μετάλλιο το μοιράστηκαν οι Σταυρίνα Γαρυφάλλου (Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ) και Αριάδνη Νάσκαρη (Ο.ΞΙ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ).

Ομαδικό Ανδρών: Ο Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ, με τους Γιώργο Καμπανιάρη, Νίκο Κοντοχριστόπουλο, Κώστα Τερτίπη και Ηλία Γιάννο-Ρίζο, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο Ξίφος Ασκήσεως, επικρατώντας με 45-38 στον τελικό του Πανελληνίου (Πέτρος Γκιζλής, Ραφαήλ-Απόστολος Σούλιος, Κώστας Σταματόπουλος, Δημήτρης Παναγόπουλος). Στον μικρό τελικό ο Ο.ΞΙ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, με τους Απόστολο Μαυρόπουλο, Παναγιώτη Μαλτεζάκη, Νίκο Σοφρά και Ιάσονα Gkaigker), νίκησε με 45-43 τον Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Θανάσης Χασιώτης, Παναγιώτης Τεληπορανίδης, Κωνσταντίνος και Ιορδάνης Ηλιάδης) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ομαδικό Γυναικών: Πρώτευσε ο Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ (Ελένη Μπάλου, Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, Βασιλική-Αριάδνη Μέκρα, Σταυρίνη Γαρυφάλλου), κερδίζοντας στον τελικό την Α.ΞΙ.Α. (Μαρία Αθανασίου, Μαρία-Ελένη Χαλδαίου, Μελίνα-Νίκη Παντελή, Βασιλική-Όλγα Tagi) με 45-41. Τρίτη ήταν η Γ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Πηνελόπη Γεροσίδερη, Γεωργία Κετσετζή, Ζαλίνα Μπερκάεβα, Γεωργία Γαβρου), χάρη στη νίκη της με 45-39 στον μικρό τελικό του Ο.ΞΙ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Ειρήνη Ιωάννου, Αριάδνη Νάσκαρη, Χριστίνα Κοκκαλιάρη, Χριστίνα Ρέππα).