Η μεγάλη -χαμένη- ευκαιρία του Ολυμπιακού...

Πως ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πετύχει ένα μοναδικό ρεκόρ.

Η μεγάλη -χαμένη- ευκαιρία του Ολυμπιακού...

Η φετινή σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένη για τα τμήματα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Οι αριθμοί άλλωστε, μιλούν από μόνοι τους: 14 τίτλοι σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ και δύο ευρωπαϊκά. Επίτευγμα που θα ζήλευε κάθε σύλλογος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πλάκα φέτος στους αντιπάλους τους σε όλα τα σπορ, εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο ο σύλλογος είναι απόλυτος αυτοκράτορας, όμως φέτος δεν κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο. Η ομάδα είχε προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ ο σύλλογος δέχτηκε άδικο πόλεμο. Στο μπάσκετ τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού ο «αιώνιος αντίπαλος», Παναθηναϊκός, κατέχει τα πρωτεία σε τίτλους. Όμως φέτος πήρε μόνο το πρωτάθλημα και το κύπελλο κατέληξε στην ΑΕΚ που έδειχνε και ήταν ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας.

Έτσι, στο συνολικό απολογισμό της χρονιάς, το... κοντέρ για την ομάδα του Πειραιά, σταμάτησε στα 22:

Πρωταθλήματα Ελλάδας (14)

1)Βόλει Ανδρών
2)Βόλει Γυναικών
3)Πόλο Ανδρών
4)Πόλο Γυναικών
5)Χάντμπολ Ανδρών
6)Μπάσκετ Γυναικών
7)Πινγκ Πονγκ Ανδρών
8)Πινγκ Πονγκ Γυναικών
9)Κολύμβηση Ανδρών
10)Κολύμβηση Γυναικών
11) Κολύμβηση Γενική Βαθμολογία
12) Πυγμαχία Ανδρών
13)Κλειστός Στίβος Ανδρών
14)Ανοιχτός Στίβος Ανδρών

Κύπελλα Ελλάδας (5)

15)Πόλο Ανδρών
16) Χάντμπολ Ανδρών
17)Βόλει Γυναικών
18)Πόλο Γυναικών
19)Μπάσκετ Γυναικών

Λιγκ Καπ Ελλάδας (1)

20)Βόλει Ανδρών

Ευρωπαϊκά (2)

21)Champions League Πόλο Ανδρών
22)CEV Challenge Cup Βόλει Γυναικών

Εντυπωσιακό ρεκόρ, το οποίο φανταστείτε πόση μεγαλύτερη αξία θα είχε αν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και σε μπάσκετ και σε ποδόσφαιρο. Θα είχε καταφέρει να πάρει όλα τα πρωταθλήματα στα ομαδικά αθλήματα που συμμετείχε εκτός από το γυναικείο στίβο. Θα είχε πετύχει ένα ρεκόρ που θα ζήλευαν παγκόσμιοι σύλλογοι όπως η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άλλα «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού αθλητισμού που πρωταγωνιστούν σε πολλά τμήματα.

Και φυσικά, στα εγχώρια δεν θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για την πρωτιά! Όχι ότι τώρα έχουν και πολλά να πουν οι άλλοι, όμως φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό. Κάποιοι θα έψαχναν στίχους για να αλλάξουν τον ύμνο της ομάδας τους, γιατί πρωταθλητής σε όλα τα σπορ, είναι άλλος!

Όμως δεν πειράζει. Όπως λέει και ο σοφός λαός «Και αύριο μέρα είναι»...