«Σπάρταθλον»: Νικητής ο Ζησιμόπουλος στον αγώνα των 246 χιλιομέτρων

Με μεγάλο νικητή τον Φώτη Ζησιμόπουλο, που τερμάτισε ξημερώματα σήμερα (25/9) στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, ολοκληρώθηκε το «39ο Σπάρταθλον».

«Σπάρταθλον»: Νικητής ο Ζησιμόπουλος στον αγώνα των 246 χιλιομέτρων

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο νικητής του 39ου δρόμου υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον», καθώς κάλυψε τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη σε 21 ώρες, 57 δευτερόλεπτα και 37 εκατοστά. Εκτός από τη σημασία της νίκης στον ιστορικό αγώνα, ο Ζησιμόπουλος απολαμβάνει πλέον και την ισοφάριση ενός από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου από το 1986.

Όπως είναι γνωστό, στο «Σπάρταθλον» οι δρομείς ακολουθούν τη διαδρομή του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθειά της απέναντι στον περσικό κίνδυνο.

Λίγο πριν φτάσει στον τερματισμό, ο Ζησιμόπουλος αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένους πολίτες της Σπάρτης, οι οποίοι ξενύχτησαν περιμένοντας την άφιξή του. Στη συνέχεια έσπευσε να αγκαλιάσει το άγαλμα του Λεωνίδα στις 04:57 τα ξημερώματα και τυλίχτηκε με τη γαλανόλευκη σημαία.

Πίσω από τον Ζησιμόπουλο ακολούθησαν ο Ράντεκ Μπρούνερ από την Τσεχία (23:17:30), ο οποίος έχει τερματίσει τον επίπονο αγώνα και στις πέντε συμμετοχές του, ο συμπατριώτης του Μίλαν Σούμνι (23:52:57), ο Ισπανός Ιβάν Λόπεθ Πενιάλμπα, ο Λετονός Μάτις Βακβαγκάρις, ο Τσέχος Γίρι Χορτσίσκα και η νικήτρια στις γυναίκες Ντιάνα Τζάβιτσα από την Αυστρία.