Ξιφασκία: Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών

Οι σύλλογοι Α.Ο. Αρίστων Παιανίας και Ίριδα αναδείχθηκαν νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών.

Ξιφασκία: Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών

Οι σύλλογοι Α.Ο. Αρίστων Παιανίας και Ίριδα στα ομαδικά, με τους Νίκο Τσώκα (Ο.ΞΙ.Φ) και Νικόλ Χατζησαράντου (Α.Ο. Αρίστων Παιανίας) στα ατομικά, είναι οι Πρωταθλητές Ξιφασκίας 2021 στο Ξίφος Μονομαχίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών, που διεξήχθη με επιτυχία, μεγάλο αριθμό συμμετοχών και πολύ ενδιαφέροντες αγώνες, το τριήμερο (17-18-19/9/21) στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, με πιστή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ.

Ο Α.Ο. Αρίστων Παιανίας με τους Κωνσταντίνο Αγγελή, Γιάννη Φιλιππούση, Αλέξανδρο Κοντογιάννη και Peter Szenyi, νίκησε στον τελικό του ομαδικού Ανδρών, τον Παναθηναϊκό (Γιώργος Αργυρόπουλος, Σάββας Καββαδίας, Παντελής Καραγιάννης, Ηλίας Διδασκάλου) με 45-26.

Για να ακολουθήσει στην 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) του ομαδικού Ανδρών, ο Ο.Σ. Αμαρουσίου (Αλέξανδρος-Κωνσταντίνος Τικτόπουλος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Γιαβρίδης, Γιάννης Κεσκινίδης) που επικράτησε με 45-41 των Ακρίτων (Αριστομένης Πεδιαδιτάκης, Διονύσης Μπουγάτσος, Αλέξανδρος Ταλιώτης, Artiom Gripas) στον μικρό τελικό.

Η Ίριδα με τις Μαρία Χαντζή, Νεφέλη Ροδοπούλου, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και Ειρήνη Καραμπίνη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του ομαδικού Γυναικών, αφήνοντας στη 2η θέση τον ηττημένο του τελικού, Α.Ο. Αρίστων Παιανίας (Νίκη Κατερίνα Σιδηροπούλου-Χριστοδούλου, Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Νικόλ Χατζησαράντου, Κωνσταντίνα Τσολάκη), επικρατώντας στον τελικό, ύστερα από συγκλονιστικό αγώνα, με 43-42. Στους αγώνες του ομαδικού Ανδρών συμμετείχαν 16 Σύλλογοι και αντιστοίχως στων Γυναικών10.

Οι νικητές στα ατομικά

Στο ατομικό των Ανδρών ο Νίκος Τσώκας του Ο.ΞΙ.Φ. είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδας 2021, που νίκησε στον τελικό με 15-9 τον Αλέξανδρο Ταλιώτη (Ακρίτες Κύπρου).
Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν, ο Θόδωρος Αβραμίδης (Μ. Αλέξανδρος Κορδελιού) και ο Στέλιος-Ραφαήλ Φουστανάκης (Α. Λ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ).
Στους αγώνες του ατομικού Ανδρών συμμετείχαν 82 αθλητές.

Η Νικόλ Χατζησαράντου του Α.Ο. Αρίστων Παιανίας ήταν, εξάλλου, η μεγάλη νικήτρια για το 2021 στους ατομικούς αγώνες Γυναικών, επικρατώντας στον τελικό της Νεφέλης Ροδοπούλου (Ίριδα).

Την 3η θέση στο βάθρο των νικητριών μοιράστηκαν οι Ελευθερία Μιμιγιάννη (Α.Σ.Α.Ο. Αθηνών) και Ιρίνα Μαυρικίου (Ακρίτες Κύπρου).