Πινγκ πονγκ: Απευθείας η τελική φάση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΣΕΦ

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11 και 12 τρέχοντος διεξάγεται η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών και γυναικών σε αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Πινγκ πονγκ: Απευθείας η τελική φάση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΣΕΦ

Τελική ευθεία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, τη σημαντικότερη εσωτερική διοργάνωση, η οποία θα κλείσει κιόλας την περίοδο 2020-21 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το κορυφαίο event θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπως ορίστηκε από την ΕΦΟΕπΑ μετά τις αλλαγές στο πρόγραμμα, που αναγκαστικά έφερε η αγωνιστική αναστολή από την πανδημία.

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 82 από 39 σωματεία της χώρας. Θα αναδειχθούν οι καλύτεροι αθλητές και οι καλύτερες αθλήτριες στα αγωνίσματα του απλού και του διπλού σε άνδρες και γυναίκες και η κλήρωση των αγώνων γίνεται το μεσημέρι της Τρίτης (7/9). Στο απλό ανδρών οι συμμετοχές αναμένεται να είναι 58. Στο απλό γυναικών θα μπουν 24 αθλήτριες στην κλήρωση, στο διπλό ανδρών 19 ζευγάρια και στο διπλό γυναικών 9 ζευγάρια.

Σε ένα ακόμα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η ομοσπονδία εξασφάλισε ότι θα βιντεοσκοπηθούν όλοι οι αγώνες και προβλέπεται και live σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, όπως έγινε και στα αντίστοιχα Πανελλήνια των παίδων, των παμπαίδων και των νέων.

Λόγω της πολύμηνης καραντίνας διεξάγεται απευθείας η τελική φάση και σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 6 πρώτες αθλήτριες του πίνακα αξιολόγησης ανδρών-γυναικών, εξ αυτών που δήλωσαν συμμετοχή, αποφεύγουν την προκριματική φάση, δηλαδή αυτή των ομίλων.

Κορυφαίοι αθλητές τιμούν και τη φετινή διοργάνωση και είναι έτοιμοι να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις. Στους άνδρες βρίσκονται κατά σειρά στην πρώτη οκτάδα των φαβορί οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης και Γεράσιμος Πετρής. Στις γυναίκες είναι στα έξι φαβορί οι Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Αλίκη Κιούφη και Δήμητρα Τσεκούρα.

Όπως κάθε χρόνο όμως, καταγράφονται και σημαντικές απουσίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πέρα από τις κλασικές του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη, θα λείψουν φέτος για διαφορετικούς λόγους ο Κώστας Λαγογιάννης, η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας Γεωργία Ζαβιτσάνου, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Χριστίνα Φίλη, ο Γιάννης Βλοτινός, ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας Κωνσταντίνος Αγγελάκης και άλλοι.